Tenis

Alexander Zverev a câștigat titlul de la Rogers Cup, după l-a învins în finală pe Federer

foto: reuters

Articol de Alexandru Pavel  —  luni, 14 august 2017

Alexander Zverev este noul campion de la Montreal, după ce a reușit să-l învingă în finală pe al doilea favorit al competiției, elvețianul Roger Federer, în două seturi, cu scorul de 6-3, 6-4.

Germanul în vârstă de 20 de ani nu i-a dat vreo șansă adversarului său pe propriul serviciu, având un procentaj 69% puncte jucate cu prima minge și 80% schimburi câștigate cu aceasta, lucru arătat în special în primul set, când Federer nu a avut minge de break.

Ajutat de loviturile direct câștigătoare și de jocul ofensiv impecabil, Zverev a reușit break-ul decisiv în primele game-uri ale manșei, la scorul de 2-1 și de acolo nu i-a mai oferit vreo șansă elvețianului, impunându-se cu 6-3, după 29 de minute.

În al doilea act, Federer a avut șansa revenirii, dar a ratat nu mai puțin de trei șanse de a câștiga pe serviciul advers, la chiar primul game la primire. Au fost ultimele ocazii ale lui „FedExpress”, care și-a pierdut serva la scorul de 3-3, Zverev punând capăt partidei, după 6-4 în manșa secundă.

Pentru această victorie, germanul va primi un cec în valoare de 894.585 de dolari și 1000 de puncte ATP, care îl vor ajuta să urce până pe locul 7, cel mai bun din cariera sportivului ce a obținut a 10-a victorie consecutivă, după ce săptămâna trecută a câștigat titlul de la Washington.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.