Liga 1

EXCLUSIV Dezvăluiri din vestiarul lui Dinamo! Cum l-a făcut Albin pe Contra să se rănească + Angry Birds în loc de antrenament

Articol de Eduard Apostol  —  joi, 17 august 2017

Mijlocașul urugayan Juan Albin s-a despărțit de Dinamo. Marți, în loc să meargă la antrenament, s-a relaxat în camera de hotel. A vrut o lună de vacanță, s-a ales cu concediere.

Juan Angel Albin și-a făcut bagajele și părăsește România după divorțul intempestiv de Dinamo! Uruguayanul de 31 de ani a fost așteptat ca o mare vedetă la "câini", i s-a dat numărul 10, i s-a acordat cel mai mare salariu din echipă, 15.000 de euro pe lună, i s-a dat și timp de adaptare, însă relația s-a curmat fără prea multe regrete. Ce a condus la ruptura dintre fotbalist și Dinamo?, faptul că n-a fost la antrenamentul de marți, amănunt dezvăluit de GSP.RO, fiind doar ultima picătură, ce-a umplut paharul.

A spart geamul din cauza lui

Pe lângă detaliile legate de lipsa lui de pregătire fizică, Albin a intrat în conflict tocmai cu Cosmin Contra, cu care a lucrat și la Getafe, și la Petrolul Ploiești, omul care și-a pus obrazul pentru el. Sursele Gazetei afirmă că între cei doi au existat și alte momente tensionate, iar la finele meciului cu Gaz Metan (3-1), "Guriță" n-a mai rezistat și a lovit ușa vestiarului, spărgând geamul și rănindu-se! Uruguayanul a solicitat mai multe săptămâni ca să-și revină fizic, după care a transmis că ar avea nevoie de o altă pauză, mai lungă, pentru a-și rezolva probleme familiale! "A cerut chiar o lună de vacanță zilele trecute ca să meargă să-și vadă copilul, plus că mai avea ceva de rezolvat. I s-a transmis clar că nu se poate acest lucru în plin sezon, mai ales că a fost adus ca un jucător-vedetă, care să facă diferența", au comentat sursele ziarului.

S-a autoeliminat

Albin a devenit posomorât în ultima perioadă, a transmis că nu se acomodează în București, acuzând probleme cu schimbarea fusului orar. Iar ziua de marți a pus capac. Juan ar fi trebuit să se prezinte la antrenament alături de Nascimento, o ședință de pregătire separată, Filipe fiind menajat la ultimul meci. Doar că sud-americanul n-a apărut. Cosmin Contra și cei din staff-ul său l-au căutat telefonic pe mijlocaș și nu l-au găsit. Până la urmă, dinamoviștii au dat de Albin în camera lui de hotel. Au fost mai mult decât surprinși: "Stătea și se juca pe telefon, "Angry birds" sau ceva de genul ăsta. A fost maximum!". "Guriță" n-a mai rezistat și a explodat: "Gata, nu accept astfel de comportamente! Nu iert pe nimeni, nici dacă e din familia mea". 

1.000.000 €este cota lui Albin în prezent pe transfermarkt. În 2009, când era la Getafe, era cotat la 8 milioane de euro

800.000 €era opțiunea de cumpărare a mijlocașului vara viitoare, bani ce ar fi trebuit plătiți celor de la Veracruz

41 de minutea jucat în medie sud-americanul în cele 6 meciuri pentru Dinamo

50.000 €este bonusul pe care clubul l-a plătit impresarilor lui Albin ca jucătorul să vină la "câini"

Și-n Mexic s-a certat cu antrenorul

Dinamo l-a putut aduce în această vară pe Albin și fiindcă el fusese retrogradat la echipa secundă a celor de la Veracruz, după o divergență cu antrenorul său. Lucru confirmat de Ionel Dănciulescu la DigiSport, în urmă cu două săptămâni: "El conștientizează că toată lumea așteaptă mult de la el. Să mai avem răbdare! La el a fost o problemă cu Veracruz, s-a certat cu antrenorul, s-a antrenat cu echipa a doua, unde nu a fost o pregătire de intensitatea celei de la prima". z

La pământ

Albin a început ca titular în 3 meciuri în acest sezon, în 6 partide. Cel mai mult a evoluat cu Poli Iași (1-2), 67 de minute, în linia celorlalte partide. A avut o pasă ce putea fi decisivă pentru Anton, după care a luftat pe zonă centrală la câțiva metri de poartă, într-o fază în care în mod normal e gol. Media notelor din GSP spune totul despre prestațiile lui: 4,40. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.