Campionate

VIDEO » Atenție, FCSB! Sporting și-a revenit! Bruno Fernandes a înscris două goluri extraordinare în victoria, scor 5-0, de la Guimaraes

foto: Guliver/Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  sâmbătă, 19 august 2017

Doar o singură schimbare a făcut Jorge Jesus azi la Sporting față de meciul cu FCSB de marți, pentru că alb-verzii vor să câștige titlul în Portugalia, pe care îl așteaptă din 2002, de la Loți Boloni și Marius Niculae.

VEZI AICI GOLURILE PARTIDEI!

La Guimaraes, împotriva Vitoriei, antrenorul "leilor" l-a titularizat pe Bruno Fernandes în locul lui Podence, ca sprijin pentru vârful Bas Dost. Și mutarea a fost extrem de inspirată.

După numai trei minute, tocmai Bruno Fernandes a primit o minge de la Piccini la 35 de metri de poarta adversă, a fentat cu abilitate, a mai făcut câțiva pași și a trimis o rachetă sol-aer incredibilă de la peste 30 de metri. Balonul aproape că a rupt plasa la vinclu!

Și nu a fost tot. În fața unei echipe cu o apărare redusă la zero, Sporting și-a continuat asaltul. Același Fernandes a centrat din corner la golul lui Bas Dost, cu capul, din mijlocul careului mare. 0-2 ('21). Iar Dost a mai punctat o dată trei minute mai târziu, după ce Coentrao s-a infiltrat excelent în atac, pasând exact în suprafața de pedeapsă. O joacă de copii pentru atacantul olandez. 0-3 ('24) la pauză. Jorge Jesus e în sfârșit mulțumit. 

Bruno Fernandes a fost maestrul șuturilor de la distanță la Guimaraes. În minutul 60, a mai reușit o execuție superbă. Altă bombă de la 30 de metri. Mingea, șutată în cros, a șters gazonul înainte să pătrundă în poartă! 0-4 ('60). Sporting s-a mișcat perfect în atac.

Și, după mai multe ratări ale alb-verzilor, căpitanul Adrien Silva a finalizat inteligent, punând definitiv capăt meciului în minutul 85: un-doi cu Medeiros în careu și balon plasat cu ușurință pe lângă goalkeeperul João Miguel. 0-5! Prima victorie a lui Sporting la Guimaraes cu Jorge Jesus pe bancă. Și ce victorie! 

8 goluria marcat Sporting în primele 3 meciuri ale campionatului lusitan; nu a primit niciunul!

GUIMARAES - SPORTING 0-5

(Bruno Fernandes 3, 60, Dost 21, 24, Adrien Silva 85)

SPORTING: Rui Patrício - Piccini, Coates, Mathieu (84 A. Pinto), Coentrão (78 Jonathan Silva) - Gelson Martins, Battaglia, Adrien Silva, Acuña (62 Medeiros) - Bruno Fernandes, Dost

Antrenor: J. Jesus

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.