Liga Campionilor

Atenție, FCSB! S-a trezit Bas Dost, Thunderstruck: 37 de goluri din 74 marcate de Sporting în campionat

Bas Dost // Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 21 august 2017

Atacantul olandez Bas Dost a înscris jumătate din golurile "leilor" cu el pe teren din august 2016, doar 8 din penalty! Are 3 reușite în 3 meciuri jucate în actuala ediție Liga Sagres: ultimele două, sâmbătă, la 5-0 cu Guimaraes

De fiecare dată când olandezul înscrie, pe "Alvalade" începe nebunia. La difuzoare se lansează refrenul din Thunderstruck, eterna melodie a lui AC/DC, și pe acest fundal aproape 50.000 de fani alb-verzi scandează: "Bas Dost, Bas Dost". A devenit o emblemă pentru Sporting.

Un atacant atipic, foarte înalt și foarte slab (1,96 m și 78 kg), în stilul lui Peter Crouch, care nu are o tehnică prea bună, contrar tradiției vârfurilor batave - pare stângaci, ai impresia de multe ori că se lovește mingea de el -, dar care simte golul, intuiește derularea fazei și se poziționează excelent pentru a finaliza. "De multe ori, nici nu zici că mai e pe teren, ai uitat de el și, dintr-o dată, apare și marchează", spune un jurnalist portughez.

După un început tăcut de sezon (inclusiv în turul cu FCSB), Dost a ieșit din nou la lumină, la 5-0 cu Guimaraes. Două reușite (3 în 3 meciuri în 2017-2018): prima cu capul, din mijlocul careului mare, după un corner. A doua, singur cu portarul, la assistul lui Coentrão. Primind nota 8 în O Jogo, cea mai mare.

De când a semnat cu "leii", pe 28 august 2016 (contract de 4 ani), olandezul a strâns 37 din cele 74 de goluri marcate de Sporting în Liga Sagres cu el pe gazon. Exact jumătate! Și numai 8 din penalty. 

10.000.000 €a costat Bas Dost în 2016, când s-a transferat de la Wolfsburg

16.000.000 €este cota atacantului olandez, potrivit site-ului transfermarkt.de

  • FCSB - Sporting Lisabona se joacă miercuri, 23 august, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Dolce Sport și LookTV.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.