Liga Campionilor

FCSB - Sporting // Portughezii îi critică pe români: "Jucăm pe un câmp de cartofi. Ați făcut-o intenționat?"

FOTO: Alex Nicodim

Articol de Andrei Crăiţoiu, Theodor Jumătate  —  Tuesday, 22 August 2017

Gazonul arată îngrozitor. ”Se va rupe după primele minute. Jucătorii știu asta, chiar dacă nu vor spune nimic”, afirmă un jurnalist lusitan.

Privit de sus, de la inelul 3, gazonul arată groaznic. Nu e verde absolut deloc. E ars, se vede nisipul, nu e bine prins, e și denivelat. Pare o arătură. Exact cum era pe câmpul de la Săbăreni, acolo de unde a fost luat. Când calci pe el, e și mai rău. Parcă suntem pe plajă. Ne întoarcem în timp, la acel 2-5 cu Danemarca, din 2003.

"Ați făcut-o intenționat?"

Un jurnalist portughez îmi zice direct când mă observă: "Batatal! Câmp de cartofi! Ăsta e un câmp de cartofi, nu altceva. Se va rupe după primele minute. Integritatea jucătorilor e pusă în pericol. Ai noștri știu acest lucru, chiar dacă la conferință nu vor spune nimic. Ați făcut-o intenționat, e parte din strategia cu care sperați să o învingeți pe Sporting? Am auzit că a costat 60.000 de euro. Nici ultima echipă portugheză nu-și pune gazon atât de ieftin".

Jucătorii glumesc, antrenorul se uită cu teamă

Ies și fotbaliștii portughezi să vadă gazonul, să încerce să se obișnuiască. UEFA le-a cerut să nu se antreneze pe el și au respectat dorința forului continental. Dar, între ei, glumesc pe seama terenului. Nu și Jorge Jesus, care se plimbă de unul singur și se uită cu teamă la suprafața de joc. Se apropie de asistenții săi și le arată că fâșiile de gazon nu sunt îmbinate. Nici nu au avut timp, a fost montat în trei zile.

La conferință însă, nici Jorge Jesus, nici Fabio Coentrao nu au acuzat starea terenului. "Nu-mi place să vorbesc de gazon. Toți jucăm pe el, nu e o scuză. Vrem doar să ne calificăm", a declarat fundașul stânga. Antrenorul a accentuat: "Măcar să fie aceasta unica problemă a lui Sporting cu Steaua. Dacă va fi așa, atunci ne vom califica". 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.