Gimnastica

O studentă eminentă » Încă două medalii pentru Larisa Iordache la Universiada de la Taipei!

FOTO: RAED KRISHAN

Articol de Marian Ursescu  —  miercuri, 23 august 2017

Larisa Iordache a câștigat două medalii de aur și una de bronz la Universiada de la Taipei, pregătindu-se acum pentru campionatele lumii de la Montreal.

Larisa Iordache a revenit în competițiile de gimnastică, după probleme mai vechi de sănătate. Gimnasta de la Dinamo a obținut rezultate excelente la Universiada de la Taipei (Taiwan), acolo unde a fost și port-drapelul delegației României.

După ce marți, sportiva de 21 de ani a câștigat titlul universitar la individual compus, devansându-și adversarele cu mai bine de un punct, ieri Larisa și-a trecut în cont alte două medalii în concursul pe aparate: aurul la sol și bronzul la bârnă.

"Piciul", cum e supranumită românca, a obținut o notă de 13,800 în urma execuției de la sol, de ajuns pentru a trece pe primul loc, devansându-le pe japoneza Asuka Teramoto (13,766) și pe rusoaica Lilia Ahaimova (13,533).

În schimb, la bârnă, Iordache a avut câteva ratări și a fost depunctată, primind 13,666. Ea a fost întrecută de canadianca Elisabeth Black (14,133 și de japoneza Natsumi Sasada (13,833).

La întoarcerea în satul universitar, Larisa a avut parte de o primire grandioasă din partea delegației. Aruncată în aer de băieții din echipele de volei și baschet ale României, gimnastei i s-a scandat numele.

"Mă bucur că am câștigat aceste medalii. A fost primul concurs important de patru aparate, am reușit intergrale destul de modeste, dar sper ca la Mondiale să fie mai bine. A fost o excelentă verificare înainte de Campionatul Mondial", a declarat Larisa, mulțumind antrenorilor ei, soții Cristian și Lăcrămioara Moldovan.

Bronz pentru Muntean

La masculin România a obținut o medalie de bronz la Universiada de vară prin Andrei Muntean, la sărituri. Cu o medie de 14.400 puncte, românul s-a clasat al treilea, fiind devansta de dominicanul Audrys Nin Reyes, cu 14.633, și de ucraineanul Oleg Verniaev, cu 14.700.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.