Handbal

CSM București - Odense 27-23, la "Vardar Trophy" » Multe semne de întrebare 

Articol de Marian Ursescu  —  Thursday, 24 August 2017

CSM București a câștigat al doilea meci la ”Vardar Trophy”, dar cea mai bună jucătoare a fost Paula Ungureanu, care a și marcat din poartă în poartă.

Campioana României a jucat mai bine joi, în al doilea meci de la "Vardar Trophy", dar mai sunt multe de pus la punct în jocul "tigroaicelor".

Apărarea e în continuare punctul nevralgic al echipei care a fost salvată de paradele uluitoare ale Paulei Ungureanu. Goalkeeperul CSM-ului a apărat fenomenal în prima repriză, având 11 intervenții și un procentaj de 50%. Chiar și așa, Odense, echipa pregătită de fostul selecționar al naționalei Danemarcei, Jan Pytlick, a intrat în avantaj la cabine. Stine Jorgensen a făcut ravagii pe interul stânga, iar pivotul Heindahl a creat mereu culoare pentru coechipiere. 

Soluțiile încercate de Helle Thompsen în defensivă nu au dat roade. Și în atac bucureștencele au făcut foarte multe greșeli tehnice, în multe faze neajungând să arunce la poartă.

Trio câștigător

În partea a doua însă, daneza CSM-ului a făcut o mutare excelentă. A trimis-o pe extremă pe franțuzoaica Ayglon pentru a o avea apoi pe faza de apărare, în intermediar. Jocul CSM-ului a fost mult mai bun, asta și pentru că Gullden a jucat mai aproape de adevărata valoare, iar Neagu nu a mai aruncat la poartă din toate pozițiile. A ieșit la rampă și Kurtovic, chiar dacă norvegianca nu aruncă de la distanță, ci punctează doar din pătrunderi. 

La minusuri pot fi trecute extremele, dar și jocul cu pivoții, care s-a îmbunătățit abia pe finalul partidei. Plus apărarea. Dar e nevoie de timp pentru a se forma câteva cupluri în defensivă. 

CSM va juca acum un meci de clasament, sâmbătă, dar locul în grupa se va stabili abia după meciul de vineri, dintre Rostov și Odense.

CSM București 27
Kurtovic 6, Gullden 6, Neagu 4, Frafjord 3, Manea 2, Bazaliu 1, Curea 1, Mehmedovici 1, Hagman 1, Ayglon 1, Ungureanu 1. Antrenor: Helle Thomsen
HC Odense 23
Stine Jorgensen 8, Tranborg 3, Maja Jacobsen 3, Heindahl 2, Offendal 2, Cohrt 2, Van der Wissel 2, K. Kristiansen 1. Antrenor Jan Pytlick

17intervenții salvatoare a reușit contra danezelor Paula Ungureanu

Favorită la titlu

Odense, adversara CSM-ului, este în momentul de față cea mai puternică echipă din Danemarca. Team-ul lui Jan Pytlick s-a întărit considerabil și este văzută drept favorită la titlu, în Danemarca, mult peste campioana Nykobing și vicecampioana Mydtjylland, prima, adversara CSM-ului în Liga Campionilor. Odense nu participă însă în cupele europene în acest sezon, terminând abia pe locul 6 sezonul trecut!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.