Atletism

Încă un titlu la Universiada de la Taipei » Medalie de aur la atletism

Foto: Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  joi, 24 august 2017

Alina Rotaru (24 de ani) a cucerit joi medalia de aur în proba de săritură în lungime la Universiada de vară de la Taipei (Taiwan). România a câștigat până acum șase medalii la Universiadă: trei de aur și trei de bronz, la două sporturi: gimnastică și atletism.

Sportiva de la CSM București a reușit la penultima încercare o săritură de 6,65 metri cu care și-a devansat toate adversarele.  În clasamentul final, pe locul doi s-a clasat cipriota Nektaria Panayi cu 6,42 metri, iar bronzul a revenit germancei Anna Buehler cu 6,38 metri.

La Campionatele Mondiale recent încheiate, la Londra, Rotaru s-a calificat în finală, dar a terminat ultima, pe poziția a 12-a, cu o încercare de 6,46 metri.

Medalia de aur adusă de Rotaru este a treia pentru România, primele două fiind câștigate de gimnasta Larisa Iordache, la individual compus și la sol.

România are acum 6 medalii la ediția actuală a Universiadei, pe lângă cele trei titluri acumulând și trei medalii de bronz: Larisa Iordache la bârnă, Andrei Muntean la sărituri și, la aruncarea greutății, prin Andrei Gag.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.