Europa League

Atacantul dorit de FCSB le va fi adversar roș-albaștrilor în grupele EL și face dezvăluiri: "MM a vrut să mă păcălească!"

Tony (dreapta), 28 de ani şi jumătate, mai are contract cu Beer Sheva încă 2 ani şi are un salariu anual de peste 200.000 de

Articol de Gabi Cîrjaliu  —  sâmbătă, 26 august 2017

Atacantul lui Hapoel Beer Sheva, nigerianul Tony, care face senzaţie în campionatul din Israel, rememorează momentul în care Steaua l-a refuzat acum 4 ani.

Împotriva campioanei Israelului, trupa lui Nicolae Dică va avea de înfruntat un atacant în mare formă. E vorba despre nigerianul Tony, pe numele său complet, Anthony Nwakaeme Nuatuzor. Fotbalistul a evoluat în România între 2009 şi 2013, la U Cluj, Arieşul Turda şi Petrolul.

După ce a rămas liber de contract, în vara lui 2013, Tony a intrat în atenţia Stelei, care l-a dorit, însă mutarea a căzut atunci fiindcă şefii roş-albaştrilor au invocat că i-au descoperit jucătorului de culoare probleme la genunchi.

"Steaua nu m-a respectat"

Totuşi, Tony are o altă variantă şi a dezvăluit-o pentru site-ul actualdecluj.ro: "M-am întâlnit cu Mihai Stoica. Mi-a zis să dau teste medicale, am zis că dau teste fără nici un fel de probleme. Apoi am simțit că vrea să mă păcălească. Mi-a spus că am probleme la picior, că sunt slăbit din punct de vedere fizic, dar cu toate astea mi-a oferit un contract. Punea problema în felul următor: tu ai probleme, dar uite, noi chiar și așa, te vrem la echipă. Era ca și cum mi-ar fi făcut ei un favor mie. Mi-au dat un contract undeva pe la 5000 de euro. Am zis că nu rămân. Nu mi-a plăcut, în primul rând, cum au pus problema. Aveam de gând să semnez cu ei pentru că e o echipă importantă în România și Europa de Est, îmi doream să joc și în Liga Campionilor, dar am simțit că nu mă respectă. Am o carieră, avem o meserie și muncim inclusiv pentru bani. Ce fotbalist nu se gândește la traiul său?".

E în mare formă în Europa în acest sezon

După acel episod, Tony a ajuns în Israel şi a semnat cu Hapoel Raanana. A marcat 13 goluri în primele două sezoane, după care a trecut la Hapoel Beer Sheva. A fost şi mai bun aici, a reuşit 26 de goluri în două campioane, ambele câştigate de Beer Sheva, care a reuşit să detroneze supremaţia impusă de Maccabi Tel Aviv.
Şi în actualul sezon Tony a fost printre cei mai buni. Are 7 meciuri disputate, dintre care 6 în preliminariile Champions League şi a marcat de 5 ori: două cu Honved, unul cu Ludogoreţ şi unul, absolut fabulos, cu Maribor.

Tony, 28 de ani şi jumătate, mai are contract cu Beer Sheva încă 2 ani şi are un salariu anual de peste 200.000 de euro

21 de goluria marcat Tony în ultimul an calendaristic, în tricoul lui Beer Sheva, dintre care 4 sunt în Europa: cu Inter Milano, Ludogoreţ, Maribor şi Beşiktaş

122 de meciuriexclusiv în campionat, a jucat Tony din momentul în care Steaua a spus că-l refuză fiindcă are probleme medical şi până azi

47 de goluria marcat Tony în Israel în ultimii 4 ani, în tricoul lui Hapoel Raanana şi Hapoel Beer Sheva

100%e procentajul de minute jucate de Tony în actualul sezon european pentru Hapoel Beer Sheva, care a disputat 6 meciuri, toate în preliminariile Champions League

A pierdut de două ori cu Steaua

În sezonul 2011-2012, când se afla la U Cluj, Tony a evoluat în ambele partide de campionat împotriva roş-albaştrilor. Şi de fiecare dată a fost învins. Pe Ghencea a fost 2-1, cu Tony jucând primele 65 de minute, iar la retur a fost 1-0 pentru Steaua, pe Cluj Arena, cu atacantul nigerian bifând ultimul sfert de oră.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.