Tenis

Surpriză imensă pentru România! O jucătoare de 29 de ani a ajuns pe tabloul principal de la US Open + Un nou titlu pentru Tecău

Foto: zerofotbal.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 26 august 2017

Mihaela Buzărnescu (locul 133 WTA) s-a calificat în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, după victoria obținută în ultima rundă a calificărilor de la US Open în fața columbiencei Mariana Duque-Marino (107 WTA). 

Românca de 29 de ani a revenit după ce a pierdut primul set în tie-break și s-a impus cu 6-7(4), 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat aproximativ trei ore. A fost prima dispută dintre cele două jucătoare.

Mihaela Buzărnescu va avea însă un meci infernal în primul tur de pe tabloul principal, unde o va întâlni pe favorita a cincea a turneului american, Caroline Wozniacki. 

Buzărnescu este a șasea româncă de pe tabloul principal de la Flushing Meadows, după Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Irina Begu și Ana Bogdan. La junioare, Mihaela Buzărnescu a cucerit un titlu în proba de dublu de la US Open, alături de Raluca Olaru. 

Adversarele româncelor în primul tur de la US Open:

  • Simona Halep - Maria Șarapova
  • Sorana Cîrstea - Lesley Kerkhove
  • Monica Niculescu - Kristina Mladenovici
  • Irina Begu - Kateryna Kozlova
  • Ana Bogdan - Taylor Townsend
  • Mihaela Buzărnescu - Caroline Wozniacki

Un nou trofeu pentru Tecău

Perechea formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer a câștigat cel de-al treilea trofeu din acest an, după victoria obținută în finala turneului de la Winston-Salem, în fața lui Julio Peralta și Horacio Zeballos.

Perechea româno-olandeză s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat doar o oră și 7 minute și în care Tecău și Rojer nu au pierdut niciun game jucat pe propriul serviciu. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.