Stranieri

Prim avertisment pentru Maxim din partea antrenorului lui Mainz » Remarca lui Schroder după înfrângerea cu Stuttgart

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday, 28 August 2017

Mijlocașul român Alex Maxim, modest și la Stuttgart, contra fostei echipe, a primit un prim avertisment de la managerul Mainz-ului, Rouwen Schroder. Mainz a pierdut cu 0-1 disputa contra "șvabilor". 

"O zi neagră pentru Alexandru Maxim". Așa a văzut cotidianul Stuttgarter Nachrichten sâmbăta în care mijlocașul de 27 de ani s-a întors la Stuttgart, unde a îmbrăcat 4 ani și jumătate tricoul lui VfB (ianuarie 2013 - iunie 2017).Și nu doar pentru că noua sa echipă, Mainz 05, a pierdut a doua etapă la rând în Bundesliga (0-1), după debutul ratat cu Hannover '96.

"Alex trebuie să crească!", a fost concluzia managerului Rouwen Schroder. Un prim avertisment pentru noul decar al roș-albilor, a cărui evoluție a lăsat din nou de dorit. "Cu excepția unor «floricele» inofensive, românului nu i-a ieșit nimic", aprecia ieri același Stuttgarter Nachrichten.

Iar Allgemeine Zeitung, din Mainz, a observat că după pauză și până-n minutul 71, când a fost înlocuit, "Maxim nu i-a dat măcar o pasă «vârfului» Muto. Japonezul a rămas complet izolat în față".

"Practic, cel mai bun moment al lui s-a consumat după înlocuire, când fanii lui VfB l-au aplaudat cu toții, inclusiv aceia, puțini, e adevărat, care în timpul jocului îl fluieraseră", au remarcat jurnaliștii gemani.

Altfel, ei au taxat drept "ciudat" refuzul Mainz-ului de a le permite gazdelor să-i organizeze lui Maxim o mică ceremonie de rămas bun în fața suporterilor: "Până la urmă, românul s-a ales doar cu câteva cuvinte de apreciere din partea crainicului stadionului și cu îmbrățișarea antrenorului Hannes Wolf". 

9 pase bune, dintr-un total de 16, a avut Maxim în 71 de minute de joc

20 la sută a fost procentul duelurilor câștigate de român. Șuturi la poartă: 2

"A fost frumos că fanii Stuttgartului nu m-au uitat. Cât ne privește, altfel mă așteptam să pornim la drum în acest sezon, nu cu două eșecuri"
Alexandru Maxim, mijlocaș Mainz 05

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.