Campionate

David Villa s-a întors la națională după 3 ani și două luni: "Sunt uluit. Trăiesc un vis"

FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 29 august 2017

David Villa, atacantul de 35 de ani al lui New York City FC, afirmă: "Mă așteptam la polemici, nu să văd atâta lume fericită la revenirea mea".

O dată transferat în Statele Unite, la New York City FC, David Villa părea că spune adio "naționalei" Spaniei. Era mult prea departe și plecase într-un campionat mult prea slab cotat pentru a mai continua să joace într-una dintre cele mai bune echipe ale Europei.

Dar forma extraordinară a atacantului l-a provocat pe selecționerul Lopetegui, care l-a chemat din cealaltă parte a lumii înaintea unui meci împotriva Italiei, în preliminariile CM 2018. Chiar dacă golgeterul all-time al Furiei Roja va împlini pe 3 decembrie 36 de ani! Și chiar dacă el nu a mai fusese convocat de 3 ani și două luni!

Luni, când s-a alăturat lotului la centrul sportiv al federației, Las Rozas, din Madrid, Villa a declarat: "Sincer, sunt uluit. Nici nu știu ce să zic, nu mai am cuvinte. Trăiesc un vis".

Fostul vârf al Valenciei (clubul la care s-a consacrat) nu se aștepta la o primire caldă: "Credeam că vor fi mulți care vor spune că nu trebuia să fiu aici, mă gândeam deja la polemici, dar reacția oamenilor a fost fantastică. Atâta lume fericită la revenirea mea. Sunt clipe ireale. E o mare mândrie".

59 de goluri
a marcat David Villa în 97 de meciuri la "naționala" Spaniei, record all-time

60 de goluri
are atacantul spaniol în 87 de partide jucate în MLS la New York City FC

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.