Nationala

Cum o fi gândit-o Daum?! » Situație incredibilă: suntem unici în grupă

foto: Alex Nicodim, GSP

Articol de Răzvan Luţac  —  Wednesday, 30 August 2017

Christoph Daum n-a selecționat vârfuri precum Alibec, Keșeru sau Budescu. Toți au măcar o reușită în toate competițiile în acest sezon, ultimii doi chiar 4 (Keșeru) și 3 (Budescu).

Cu toate acestea, Daum a anunțat, pe lista de atacanți, 5 fotbaliști ofensivi care n-au reușit nici măcar un gol din iulie încoace. Deși au jucat, în total, în 18 meciuri pentru formațiile de club!

Stancu, fără gol de un an și două zile
Dacă la Andrei Ivan e inexplicabilă până și convocarea, acesta evoluând doar 6 minute pentru Krasnodar de la transferul în Rusia, din lista de 5 doar Andone este vârf veritabil. Acesta putea înscrie împotriva Realului, însă a ratat un penalty în finalul partidei (89) pierdute de Depor cu 0-3.

În rest, Alex Chipciu, care a fost folosit pe post de vârf fals la FCSB, e-n tonul echipei sale, Anderlecht, care e doar pe locul 11 din 16 formații după 5 etape. Iar Bogdan Stancu a marcat ultimul gol acum mai bine de un an, pe când juca la Genclerbirligi (2-2 cu Osmanli). Și atunci din penalty!

Adversarii, goluri și calificări în grupele EL

De partea cealaltă, atacanții adversarelor din grupă sunt mult mai productivi. Până și adversara de mâine, Armenia, are un vârf în formă. E vorba de Barșeghian de la Vardar, unul dintre oamenii care au punctat în "dubla" cu Fenerbahce (4-1 la general) și au calificat trupa din Macedonia în grupele EL. Acesta are și alte două goluri pentru gruparea din Skopje.

Un alt jucător calificat în grupe e muntenegreanul Mugosa: 5 goluri în 10 meciuri pentru Sheriff! 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.