Nationala

EXCLUSIV » GSP a primit cifrele oficiale din partea Primăriei » Arena Naţională se degradează, dar trece pe profit!

Foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 31 august 2017

GSP a solicitat Primăriei Capitalei toate veniturile şi cheltuielile stadionului de la inaugurare şi până în prezent, iar anul 2017 e primul în care s-a încasat mai mult decât s-a plătit pentru întreţinere şi alte lucruri.

Avem toate datele privind modul în care a fost gestionat, din punct de vedere financiar, cel mai mare şi mai luxos stadion din România.

Gazeta Sporturilor a primit, după mai bine de două luni de când a făcut solicitarea, cifrele oficiale din partea Primăriei Bucureştiului, instituţie condusă de Gabriela Firea.

Concluzia? 2017 este primul an în care stadionul a generat venituri mai mari decât cheltuielile de întreţinere. În perioada ianuarie-iunie, pentru care se referă cifrele anunţate de municipalitate, încasările ating aproape 400.000 de euro, de pe urma a 16 evenimente, în timp ce efortul financiar a fost de puţin peste 300.000 de euro.

Balanţa celor 6 luni din acest an contrastează cu ceea ce s-a întâmplat între septembrie 2011, când a fost inaugurată arena, şi decembrie 2016. N-a existat niciun an fără pierdere. Cea mai mare a fost în 2012, când deficitul a depăşit, în mod absolut surprinzător, două milioane de euro!!!

Detalii despre cheltuielile Arenei, cifre interesante și informații neștiute până acum legate de situația celui mai mare stadion al țării puteți afla din ediția tipărită de azi și de pe platforma digitală!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.