Nationala

Suma importantă aprobată în Comitetul Executiv pentru dubla cu Armenia și Muntenegru! Meciul de acasă ne costă mai mult

Articol de Marius Mărgărit  —  Thursday, 31 August 2017

505.000 euro. Acesta este suma cheltuielilor pe care conducerea FRF a anunţat-o, iar ultimul Comitet Executiv a aprobat-o luni, pentru partidele cu Armenia şi cu Muntenegru.

Ca de obicei înaintea unui meci din preliminariile Mondialului din 2018, Comitetul Executiv s-a întrunit la Casa Fotbalului, pentru aprobarea bugetului pentru respectivele partide.

Acasă e mai scump

De această dată a fost vorba despre jocul de acasă, de pe Naţional Arena, cu Armenia, dar şi despre disputa care va avea loc luni, în Muntenegru. Suma comunicată de conducerea FRF membrilor Comitetului este de 505.000 de euro, defalcată astfel: 350.000 de euro pentru meciul cu Armenia, 155.000 de euro pentru cel din Muntenegru.

"De fiecare dată, partidele de acasă costă mult mai mult decât cele din deplasare. Sunt costuri mai mari, cu închirierea stadionului, cu firmele de pază, de salubritate, de catering. În plus, toate cheltuielile legate de transportul jucătorilor sunt trecute la acţiunea de acasă", au explicat surse federale.

Câte două invitaţii pentru afiliaţi?

Conform unor surse din fotbalul mic, pentru meciul cu Armenia, membrii afiliaţi ar fi primit câte două invitaţii pentru fiecare club sau AJF, nu una, cum s-a întâmplat până acum.

"Nu ni s-a comunicat dacă va fi vorba şi de o noapte de cazare asigurată de FRF", au precizat respectivele surse. Pentru meciul din Muntenegru au fost invitaţi să facă deplasarea membrii Comitetului Executiv FRF. 

 

23.000 de euro de punct pentru locurile 1-2

Surse de la Casa Fotbalului susţin că la începutul preliminariilor a fost încheiată o înţelegere cu "tricolorii". Astfel, pe lângă prima de calificare, care, ajunge la aproximativ 40 la sută din banii pe care FRF i-ar încasa de la FIFA (9 milioane de euro), fotbaliștii ar mai avea şi prime de joc. Astfel, echipa ar lua 23.000 de euro de punct, dar doar dacă se va clasa pe locurile 1-2. 

2.909.655 €euro sunt costurile FRF pentru meciurile din era Daum, inclusiv cu Armenia şi Muntenegru

300 €este diurna jucătorilor de la echipa naţională

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.