CM 2018

liveTEXT+VIDEO Danemarca zdrobește Polonia și ne lasă de doi bani speranțe pentru calificare » Clasamentul actualizat al grupei

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de Aurelian Botezatu, Theodor Jumătate  —  vineri, 01 septembrie 2017

Danemarca a zdrobit Polonia, scor 4-0, în timp ce Muntenegru s-a impus la pas în deplasarea din Kazahstan, scor 3-0. 

Vikingii s-au răzbunat pentru eșecul de la Varșovia. A fost 7-1 la șuturi pe poartă aseară! Eriksen a dat un gol, două assisturi, provocând și golul de 3-0.

Pe 26 martie, la Cluj, am văzut doar replici palide ale danezilor. Prudenți, temători, păreau că și-au uitat acasă toate armele de atac. Aseară, selecționerul lor, Åge Hareide, a făcut cinci schimbări în prima echipă față de acel meci.

Dintr-o dată, i-am văzut pe adevărații vikingi. Duri, agresivi, cu presing sufocant și joc vertical. Și având un playmaker rafinat, inteligent și eficient. Eriksen. Cu el dirijor, le-a fost ușor roș-albilor să-și ia revanșa pentru înfrângerea de la Varșovia, 2-3 pe 8 octombrie 2016. Ce răzbunare!

Eriksen a lansat recitalul danez aseară. O centrare elegantă din corner, Delaney a plutit peste linia defensivă adversă, marcând cu capul. 1-0 (15). Același Eriksen l-a deposedat pe Glik chiar la marginea careului oaspeților și i-a oferit cadoul perfect lui Cornelius: 2-0 (42). După o oră, scorul a luat proporții. Tot Eriksen a trimis înșelător în careul mic, Fabiański a respins greșit, în față, iar Jørgensen l-a taxat prompt. 3-0 (59). Nu era sfârșitul asaltului. Genialul Eriksen și-a încheiat fantastica seară cu capodopera. Un șut cu efect și boltă de la 25 de metri. Mingea s-a oprit sus, lângă bară. Transformându-l în spectator pe Fabiański. Era minutul 80. Finalul unei partide în care Polonia a avut unicul șut pe poartă în minutul 88! Lewandowski. Și el o mare dezamăgire.

liveTEXT AICI  // Danemarca - Polonia 4-0 (TV Digi 1)Au marcat: Delaney '16, Cornelius '42, Jorgensen '59, Eriksen '79Vezi AICI VIDEO cu golul!

Echipele de start:

Danemarca: Schmeichel - Dalsgaard, Kjaer, Bjelland, Larsen - Kvist, Delaney - Cornelius, Eriksen, Sisto - Jorgensen
Antrenor: A. Hareide

Polonia: Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Maczynski, Linetty, Grosicki - Zielinski, Lewandowski
Anternor: A. Nawalka

liveTEXT AICI // Kazahstan - Muntenegru 0-3 Au marcat: Vesovici '31, Beciraj '53, Simici '63Vezi AICI golurile!

La Astana, acolo unde "tricolorii" n-au scos decât o remiză albă, Muntenegru a câștigat cu 3-0. Și n-a marcat golgeterul Jovetici!

Servit impecabil de noua achiziție a lui Monaco, Vesovici a scăpat singur cu portarul Loria, pe care l-a "executat" cu o "scăriță": 0-1. Era minutul 31.

De partea cealaltă, Kuat a avut egalarea în bocanc, dar a nimerit bara (37), pentru ca imediat după pauză să mai rateze o bună ocazie. Scăpați cu fața curată, oaspeții și-au mărit avantajul prin Beciraj (53) și Simici (63) la un comfortabil 0-3.

Amândoi cu capul, din careu, în urma unor lovituri libere executate de Jankovici. Nici că se putea o repetiție mai reușită pentru echipa lui Ljubiša Tumbakovici înaintea duelului de luni cu România. 

Echipele de start:

Kazahstan: Loria - Beysebekov, Logvinenko, Akhmetov, Shomko - Hurgaliyev, Zhukov, Kuat, Suyumbayev - Muzhikov, Murtazayev
Antrenor: A. Borodyuk

Muntenegru: Petkovici - Marusici, Savici, Simici, Tomasevici - Vukcevici, Kosovici - Jankovici, Jovetici, Vesovici - Beciraj
Antrenor: L. Tumbakovici

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 16p
2. Muntenegru 13
3. Danemarca 13
4. România 9
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

Meciurile următoare: 

4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru 

Tricolorii urmăresc rezultatele competitoarelor, care pot păstra România în cărțile calificării. Polonia e scăpată deja în câștigătoarea grupei, așa că, teoretic, România mai visează să-și dispute locul secund cu Muntenegru și Danemarca, de care ne despart însă acum patru puncte.

La ora actuală, nu ne ajută nici următoarele criterii de departajare: golaverajul (0 față de 7 Muntenegru și 4 Danemarca) și numărul de goluri marcate (7 față de 14 Muntenegru și 10 Danemarca).

Citește AICI TOATE scenariile prin care România ar putea ajunge la Mondial!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.