Luni s-au vîndut doar 100 de bilete, iar organizatorii vor să suplimenteze cu aceeaşi cantitate. Unde este însă diferenţa pînă la 2.000?
La fel ca la Braşov, acum 3 ani. Sală mică, interes imens, bilete puţine. Capacitatea arenei "Transilvania" este de 2.000 de locuri, însă organizatorii au scos luni la vînzare doar 100 de tichete, pentru achiziţionarea cărora sibienii aproape s-au călcat în picioare. De ce atît de puţine? Conform regulamentului Cupei Davis, o cotă parte din bilete revine naţiunii oaspete şi un alt procent federaţiei internaţionale şi sponsorilor competiţiei. Calculul arată că, însumînd aceste obligaţii, rezultă 788 de tichete, maximum 272 pentru francezi, restul pentru ITF. Chiar şi în condiţiile în care s-ar fi acordat şi echipei române cîteva sute de bilete, tot rămîn 1.000 ce s-ar fi putut trimite la vînzare.
Oficialii federali încearcă să caute scuze, dînd vina pe Primăria Sibiu şi pe edilul Klaus Johannis, care au cerut 100 de tichete în plus faţă de cele 200 contractate iniţial. "E adevărat că Primăria a cerut încă 100 de locuri la meciuri. Eu sper să mai punem în vînzare încă cel puţin 100 de bilete, care sînt, de fapt, invitaţii neonorate", spune un oficial al FRT.
Asta înseamnă că, din 2.000, spectatorii normali vor avea acces la doar 200 de bilete. Ca şi la Braşov, contra Belarusului, o cantitate importantă de tichete va ajunge la apropiaţii FRT.
Telefon închis
Asaltat de telefoane din partea a numeroase persoane, Florin Segărceanu spune că nu mai vorbeşte la mobil, pe care şi-l închide în majoritatea timpului. "Nu mai vreau să răspund pentru că toată lumea îmi cere bilete. Decît să-mi fac duşmani, mai bine nu mai vorbesc cu nimeni. Lumea nu înţelege că nici noi, ca membri ai echipei, n-am primit multe invitaţii. Am înţeles că unii dintre noi or să aibă 10 la dispoziţie, iar alţii doar cîte cinci sau şase", spune căpitanul nejucător.
Repartizarea biletelor conform regulamentului ITF
Echipa vizitatoare
- 12 locuri pentru echipă în spatele băncii
- 10 locuri VIP în loje
- 50 de locuri pentru oaspeţi
- naţiunea vizitatoare poate cumpăra pînă la 10 la sută din bilete: 200
Federaţia internaţională şi sponsori internaţionali
- 6 locuri VIP-uri ITF
- 310 locuri pentru sponsori şi oficialii federaţiei internaţionale
- ITF şi sponsorii internaţionali pot cumpăra pînă la 10 la sută din bilete: 200
Total: 788 de bilete
ROMÂNI
Planul
Florin Segărceanu, căpitanul nejucător, crede că "tricolorii" trebuie să aibă un week-end perfect pentru a trece de francezi
La doar cîteva zile distanţă după ce a anunţat că nu va veni la Sibiu pentru a urmări meciurile de Cupa Davis dintre România şi Franţa, Ilie Năstase, preşedintele federaţiei, s-a răzgîndit. Acesta era aşteptat încă de aseară să-şi facă apariţia în cantonamentul jucătorilor. "Mi-a spus că va veni. Va fi prezent la dineul oficial şi va rămîne şi la meciuri. Incidentele din Fed Cup sînt deja de domeniul trecutului. Sînt convins că el poate reprezenta un sprijin moral pentru băieţi", spune Segărceanu.
Zile de vis
Aflat în Sala Transilvania pentru a urmări şi o parte din antrenamentul francezilor Tsonga şi Gasquet, Florin Segărceanu crede că Pavel şi restul coechipierilor trebuie să aibă un final de săptămînă perfect pentru a spera să depăşească primul tur din Grupa Mondială. "Fără discuţie, ei sînt favoriţi. Au doi jucători senzaţionali la simplu. Noi trebuie să jucăm perfect. O condiţie importantă în toată această derulare de ostilităţi ar fi să avem şi o sală arhiplină care să-i încurajeze în permanenţă pe băieţi. Ei ştiu ce presiune mare se află pe umerii lor şi au nevoie de sprijin. Am speranţe că putem trece mai departe, dar va fi foarte, foarte greu. În faţa unor asemenea jucători nici nu poţi să-ţi faci o tactică pentru că au toate armele cu care să te combată", spune Segărceanu.
Petrecere pentru Pavel
În această seară, membrii celor două delegaţii vor participa la dineul oficial tradiţional înaintea confruntărilor de Cupa Davis. Cu acelaşi prilej, vor fi sărbătoriţi şi Andrei Pavel, care luna trecută a împlinit 34 de ani, dar şi Relu Munteanu, proprietarul hotelului Împăratul Romanilor, locul unde sînt cazaţi tenismenii. Pentru Pavel, colegii şi staff-ul tehnic au pregătit un tort, dar şi un cadou-surpriză. "Nu pot dezvălui despre ce e vorba. Sperăm să iasă tot ceea ce ne-am propus şi să-l impresionăm pe Andrei", spune Segărceanu.
FRANCEZI
Cu pretenţii
Oaspeţii au impus condiţii dure încă de la sosire. Pînă acum, toate pretenţile le-au fost rezolvate şi spun că se simt excelent la Sibiu.
După ce în urmă cu un an, la Clermont-Ferrand, i-au tratat pe români fără respect, cazîndu-i într-un hotel ce, în mod normal, nu ar fi primit mai mult de trei stele, acum francezii au pretenţii. "Am fost şi eu la acel meci, dar a fost ceva îngrozitor. Eram undeva la o margine de pădure, în condiţii jalnice. E drept că şi ei stăteau în acelaşi hotel, dar asta nu îi scuză cu nimic", spune, sub anonimat, un membru al delegaţiei României.
Camere cu jacuzzi
Iniţial, în cererea adresată românilor, delegaţia Franţei a solicitat 7 camere cu jacuzzi, după care a mărit numărul la 12. De asemenea, altă cerere a fost ca în fiecare maşină care-i transportă spre sală să existe o gardă de corp. "Ei au atîtea pretenţii, şi cînd am fost noi la ei ne-au tratat cum ne-au tratat. Nu facem noi atîta caz", spune aceeaşi sursă.
La prezentarea oficială, care a avut loc ieri după-amiază, francezii s-au declarat optimişti. "În mod normal, sîntem favoriţi, dar România are şi ea jucători de valoare care pot produce surprize. Pentru mine a fost simplu să fac alegerea echipei, întrucît Tsonga a făcut acest rezultat foarte bun, ca, de altfel, şi echipa de dublu, la Australian Open. Pe Gasquet nici nu se punea problema să nu îl luăm în lot. Cu Tsonga m-am decis abia după ce a trecut de optimi", spune Guy Forget, căpitanul nejucător al francezilor.
În ceea ce priveşte ordinea meciulor în care va evolua, Richard Gasquet, numărul 7 mondial, declară că îi este indiferent. "Eu am venit să cîştig aici şi asta îmi doresc", mărturiseşte el.
Mulţumit de sală
După ce la sosire a declarat că aşteaptă să vadă Sala Transilvania, ieri, la finele primului antrenament al zilei, Tsonga era mulţumit, chiar dacă în timpul şedinţei a suferit o uşoară întindere la muşchii coapsei stîngi. "Sala arată foarte bine şi mă simt confortabil pe această suprafaţă. Lumina este bună şi ea, aşa că totul e OK. Referitor la accidentare, nu pot spune că este ceva grav. M-am întins mai mult la o minge, m-a durut un pic, dar cam atît", spune Tsonga.
Accident de muncă
În timp ce lucra la amenajarea sălii Transilvania, un tînăr de 27 de ani a suferit, ieri dimineaţă, un accident. Băiatul a căzut de la cîţiva metri înălţime, de la marginea unei tribune, suferint doar leziuni uşoare. Un echipaj SMURD sosit la faţa locului i-a acordat imediat primul ajutor, tînărul fiind în afara oricărui pericol.
{{text}}