CM 2018

Termeni ciudați aleși de presa poloneză pentru dezastrul cu Danemarca, 0-4: ”A fost pogrom!”. Lewandowski: ”Ne-am înecat!”

FOTO: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  sâmbătă, 02 septembrie 2017

Pentru cotidianul Sport, eșecul usturător suferit de polonezi la Copenhaga, 0-4, a fost un veritabil "pogrom" (nr. pogrom = masacrare a unui grup național minoritar sau rasial, organizată de elemente ultranaționaliste, șovine, conform dexonline.ro)!

Termenul e cel puțin nefericit ales, în condițiile în care Polonia are amintiri tragice din Cel de-al Doilea Război Mondial, fiind țara care a găzduit lagărele naziste de epurare etnică.

Jurnaliștii susțin că jucătorii lui Adam Nawalka "n-au pierdut atât de categoric pentru că și-au subestimat adversarul.

Au pierdut pentru că au evoluat mult sub posibilitățile lor. A fost de departe cel mai prost meci din mandatul lui Nawalka".

"N-am avut nicio șansă. Ai noștri au tras un singur șut, și acela în finalul partidei. A fost multă confuzie în atac și haos în apărare. N-a existat un plan B", a analizat Sport, care le-a sugerat tuturor să uite că Polonia e pe locul 5 în ierarhia FIFA:

"Ne-a făcut mai mult rău decât bine ideea că suntem printre cele mai bune cinci echipe din lume. Uite că nu-i așa!". 

"Nu ne-am făcut jocul nostru. Am jucat exact ce-au vrut danezii și ne-am înecat"
Robert Lewandowski, atacant Polonia

"Am fost slabi sub toate aspectele. Am pierdut controlul la mijloc și cu fiecare minut care a trecut a fost mai rău. Dar n-o să facem o tragedie"
Adam Nawalka, selecționer Polonia

"A fost o rușine. Nu mai vreau să-mi amintesc acest meci, așa că n-avem ce analiza" Kamil Grosicki, atacant Polonia

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.