Nationala

Analiza tactică a lui Christoph Daum: de ce s-a bazat pe Adi Popa, Ivan și Maxim cu Armenia

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de Marius Mărgărit  —  Saturday, 02 September 2017

Christoph Daum a afirmat la conferința de presă de după meciul cu Armenia (1-0) că nivelul fotbalului românesc s-a văzut în confruntările internaționale și a explicat modificările făcute în timpul meciului.

"Eu nu vreau să vorbesc despre fotbalul românesc, el este așa cum este, s-a văzut în confruntările internaționale. Ați văzut câți jucători pot să joace la nivel înalt meci de meci. După cum am mai spus, nu putem garanta nimic, putem crede doar în dezvoltarea jucătorilor", a spus Daum la conferința de presă.

Selecționerul neamț a adăugat că s-a bazat pe Adi Popa, Andrei Ivan și Alex Maxim pentru a dinamiza jocul în partea secundă. Mijlocașul lui Mainz a reușit să înscrie în al treilea minut de prelungire și să aducă victoria României.

"La început nu am putut să găsim spații pentru a ne crea ocazii de gol, iar ei au avut două ocazii pe contraatac. La pauză am schimbat puțin. Am controlat meciul, am avut 24 de șanse de gol.

Pe Popa și Andrei Ivan i-am băgat pentru calitățile fizice, pentru că, și dacă nu marchează, puteau crea spații. Am decis la final să-l introducem pe Alex Maxim pentru că e un jucător flexibil, care fie îți oferă o pasă decisivă, fie înscrie, cum a făcut azi.

Aș fi fericit să marcăm mai multe goluri, dar victoria a fost cea mai importantă. Avem probleme la finalizare, de aceea ne chinuim să batem", a adăugat Christoph Daum.

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 16p
2. Muntenegru 13p
3. Danemarca 13p
4. România 9p
5. Armenia 6p
6. Kazahstan 2p

MECIURILE URMĂTOARE

4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan; 
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia; 
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru 

Citește și:

CALCULE. Șansele României de a merge la CM 2018 » Victoria cu Armenia nu prea ajută, iar locul 2 ne poate lăsa acasă

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.