Liga 1

Mama răniților » Dinamo vrea să revitalizeze fotbaliști care n-au dat randamentul scontat la fostele echipe

Articol de Eduard Apostol  —  Sunday, 03 September 2017

"Câinii" au perfectat vineri seară împrumutul pe un sezon al lui Constantin Nica. Și se pregătesc de următoarea mutare, Jeremy Bokila, așteptându-se doar "verde" de la Akhisarspor. Ambii fotbaliști de calitate, dar care nu s-au impus, în străinătate sau în Liga 1.

Cazul românului

Nica (24 de ani) revine la echipa care l-a format după un periplu de 4 ani în Il Calcio. Ultimul sezon n-a fost așa cum se aștepta. De-abia întors în circuit după accidentare n-a fost păstrat de Atalanta în Serie A, fiind direcționat către Latina, unde a bifat 13 meciuri.

Latina a terminat ultima în Serie B, iar în luna mai a acestui an a intrat în faliment. Revenit la Bergamo, Costi n-a fost păstrat iar în lotul lui Gian Piero Gasperini, iar italienii au preferat să-l împrumute din nou, ajungând la Dinamo. "Câinii" l-au mai avut în atenție și vara trecută, doar că Nica a sperat să aibă șanse în Serie A la Atalanta, ceea ce n-a fost cazul. Iar acum s-a întors spre a renaște la echipa lui de suflet.

Cazul congolezului

În ceea ce-l privește pe Bokila lucrurile sunt clare. "Îmi dispăruse bucuria fotbalului, oricât de mult am câștigat, am revenit în România să-mi relansez cariera, în primul rând", a dezvăluit atacantul de 28 de ani la începutul verii.

Cu un traseu sinusoidal la Guangzhou R&F, la Al Kharitiyat, la Eskisehirspor, la Akhisarspor, fiind într-un "du-te, vino!" permanent între aceste echipe din 6 în 6 luni în ultimul an și jumătate, Jeremy a ales CFR Cluj în detrimentul lui Dinamo și-un salariu de 15.000 de euro față de 10.000 de euro pe lună.

Doar că acum, după două luni și jumătate, s-a răzgândit, vrea alături de Cosmin Contra, după ce a prins doar 35 de minute în medie în cele 5 meciuri bifate pentru ardeleni și-a ajuns doar a patra opțiune în atac, după Vera, Balde și Omrani. z

1.600.000 €a plătit Atalanta în vara 2013 pentru a-l achiziționa pe Nica de la Dinamo

13 meciuri 
a jucat Costi Nica sezonul trecut pentru Latina

4 luni 
au trecut de la ultima apariție oficială a fundașului dreapta, când a evoluat pentru Latina contra celor de la Vertus Entella (1-0)

Palmaresul lui Nica în Italia
Echipa - Meciuri
Atalanta 10
Cesena 8
Avellino 22
Latina 13

Palmaresul lui Bokila în ultimele 18 luni
Echipa Meciuri Goluri / Pase decisive
Guangzhou 14 4 / 1
Al Kharitiyat 12 3 / -
Eskisehirspor 13 1 / 2
Akhisarspor 5 - / -

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.