GSP special   •   Diverse   •   MODERNIZARE EURO 2020

Ultimele noutăți despre stadiul celor 4 stadioane pentru EURO 2020 » Lucrările sunt în urmă, iar cel mai rău stă arena lui Dinamo

Articol de Gazeta Sporturilor   —  duminică, 03 septembrie 2017

România a dat startul modernizărilor celor 4 stadioane din București pe care se vor antrena naționalele prezente peste 3 ani la EURO 2020.

Dinamo a primit aprobarea pentru modernizare abia vineri, după ce litigiul dintre Nicolae Badea și Ionuț Negoiță a întârziat demararea lucrărilor.

Compania Națională de Investiții (CNI) a explicat pentru realitatea.net în ce stadiu se află cele 4 arene: Stadionul Dinamo, Stadionul Steaua, Stadionul Rapid și Stadionul Arcul de Triumf.

1. Stadionul Dinamo


Vineri s-a dat Hotărârea de Guvern prin care anumite părți ale stadionului Ștefan cel Mare au trecut din patrimoniul lui Nicolae Badea în cel al statului. CNI susține că "până acum pentru acest stadion nu a fost predat amplasamentul către CNI". Arena va trebui predată până la mijlocul lunii septembrie pentru a fi refăcută integral. 31 de luni durează execuția.

2. Stadionul Steaua

Demolarea va începe în primăvara lui 2018 și va fi reconstruit în totalitate. CNI susține că "a fost finalizată documentația necesară demarării procedurii de achiziție publică privind realizarea studiului de fezabilitate". Astfel, în următoarea perioadă urmează licitația pentru studiul de fezabilitate.

3. Stadionul Rapid


Acum se obțin avizele necesare studiului de prefezabilitate. Stadionul nu va fi reconstruit în totalitate: "Asupra stadionului Rapid se vor realiza lucrări de consolidare asupra Corpului A si a Peluzei Nord, se vor reconstrui Tribuna I, Tribuna a II-a, precum si Peluza Sud si se va acoperi integral, astfel incat obiectivul sa indeplineasca standardele de calitate impuse de UEFA".

4. Stadionul Arcul de Triumf

Această arenă este în stadiul cel mai avansat, conform CNI. "În acest moment se lucrează la realizarea studiului de fezabilitate. Ulterior, acesta va fi avizat, iar indicatorii tehnico-economici ai investiției vor fi aprobați prin hotărâre de Guvern. Abia după această etapă va fi demarată procedura de achiziție publică pentru întocmirea proiectului tehnic și execuția de lucrări".

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.