Nationala

Corespondență din Podgorica // Daum, ironic cu ziariștii și în deplasare » Răspuns incredibil la întrebarea: "De ce nu ați mai luat un închizător, dacă știați că Pintilii e suspendat?"

Foto: Alex Nicodim / Gazeta Sporturilor

Articol de Alex Nicodim (foto), Răzvan Luţac  —  Sunday, 03 September 2017

Christoph Daum a driblat toate întrebările incomode puse înaintea partidei cu Muntenegru și a fost ironic: "nimic de Alibec?". 


Ceea ce poate fi penultima conferință de presă a selecționerului Daum a reprezentat un val de negări și răspunsuri în doi peri din partea selecționerului neamț. Acesta a părut din nou nemulțumit de întrebările jurnaliștilor și a ocolit, uneori lipsit de eleganță și cu ironie, răspunsuri concrete.

1. Demisie

Daum a strâmbat din nas când a auzit cuvântul. "Sincer, mi-a crescut ditamai barba de când mă întrebați de demisie!", a răspuns acesta. "Da, dar ați spus că o veți face când vă vor cere fanii asta. La meciul cu Armenia v-au cerut-o". "Trebuie să privim și că am făcut totul cu bună-credință și cu entuziasm" a fost replica neamțului.

2. Iar Alibec

A urmat un dialog între Daum și reporterul DigiSport Radu Drăguț, în care selecționerul s-a legat din nou de subiectul Denis Alibec, unul dintre fotbaliștii neselecționați.

- Domnule Daum, știați că Pintilii e suspendat și avem puțini închizători. De ce nu ați ales să mai luați unul?
- Da, știam, dar asta a fost selecția!
- Însă avea cartonaș galben și joacă pe un post pe care poate lua ușor cartonaș galben.
- Păi, vă rog să îmi spuneți niște închizători, pe cine puteam lua în loc.
- Hoban, Săpunaru, Nedelcu. V-am dat trei nume.
- Și Alibec, nu?
- ...
- Pe Alibec nu l-ați zis!

3. Dacă marca Stanciu cu Muntenegru

Christoph Daum a fost întrebat de un ziarist muntenegrean cine va rata un penalty mâine, după ce Stanciu și Stancu n-au marcat de la punctul cu var în aceste preliminarii. Și-a dat ochii peste cap când s-a insistat și a fost chestionat dacă s-ar fi gândit vreodată la parcursul României cu un gol înscris de Stanciu cu Muntenegru, în tur. "Nu, nu, nu! Vă rog, nu", a spus acesta, "trebuie să ne gândim doar la viitor!".

4. Care viitor?

Continuarea a venit logic. "Chiricheș a spus că echipa națională nu are niciun viitor. Sunteți de acord cu ce a spus căpitanul echipei naționale?". Daum a tăcut câteva secunde. "E opinia lui! Când suntem un grup, e și normal să avem gândiri diferite!", a conchis Christoph Daum.

A zâmbit sec la plecare și a salutat-o pe traducătoarea venită din partea federației muntenegrene.

"Să nu uităm că trebuia să batem Muntenegru și în tur. E o echipă destul de echilibrată, care nu joacă doar într-un stil, poate să se apere, poate ataca, poate juca pe contraatac" Christoph Daum, selecționer România

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 16p
2. Muntenegru 13p
3. Danemarca 13p
4. România 9p
5. Armenia 6p
6. Kazahstan 2p

Meciurile următoare: 

  • 4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
  • 5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
  • 8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.