Nationala

Burleanu, față în față cu Radu Naum la TV: "Nu am cum să-i reziliez contractul lui Daum. Sunt două variante" + "N-am niciun motiv să-mi dau demisia"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 07 septembrie 2017

În prima apariție televizată de după ratarea calificării la CM, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a acceptat să răspundă întrebărilor lui Radu Naum în emisiunea Fotbal Club, la TV Digi Sport. 

Burleanu a eschivat în fața întrebărilor frontale ale moderatorului în privința situației lui Daum, susținând că nu se antepronunța înaintea ședinței de luni a Comisiei Tehnice, cea care ar urma să dea verdictul în privința actualului selecționer. Totuși, președintele FRF a admis că a cerut câteva propuneri de noi antrenori din partea respectivei Comisii. 

"M-am întâlnit marți cu Christoph Daum, o întâlnire va mai avea loc joi. O reziliere amiabilă nu poate avea loc, ori va fi demis ori își va da demisia. Dar deocamdată nu pot negocia rezilierea contractului.

Dincolo de lipsa rezultatelor, domnul Daum este un profesionist, iar eu voi continua să susțin asta. În contractul lui Daum nu este nicio clauză de reziliere. Dacă îi reziliem contractul, singura obligație este să îi plătim salariul până la finalul contractului. 

Comisia Tehnică va analiza ce a mers bine și ce n-a mers bine și i-am solicitat directorului tehnic să-mi avanseze o listă de 2-3 nume de eventuali selecționeri. Eu nu vă pot spune dacă Daum ar trebui să continue sau să plece. Dacă ar fi să mă pronunț eu acum, Comisia Tehnică ce să facă luni, să valideze ce am spus eu? Comisia Tehnică e cea care va decide", a spus Burleanu la TV Digi Sport.

Componența Comisiei Tehnice a FRF

• Mihai Stoichiță – președinte
• Ionuț Badea, Aurel Țicleanu – vicepreședinți
• Sandu Tăbîrcă – secretar general
• Ion Geolgău, Marcel Răducanu, Dumitru Dumitriu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Dan Apolzan, Ionel Augustin, Dumitru Moraru, Mihai Ianovschi, Ciprian Paraschiv, Christos Papadopoulos, Rodion Cămătaru – membri
• Vlad Munteanu, Marcel Pușcaș, Andrei Vochin, Vlad Ungureanu (secretar) – membri fără drept de vot

Recunoaște că i-a propus prelungirea contractului

Răzvan Burleanu a recunoscut că în primăvara acestui an a discutat cu selecționerul Christoph Daum posibilitatea prelungirii contractului neamțului, inițiativă pe care spune că acum o regretă:

"În primăvară i-am zis «hai să discutăm în ce condiții am putea să continuăm». Atunci, eram mulțumit de el. În momentul de față, nu mai sunt mulțumit de el, pentru că nu ne-am îndeplinit obiectivul".

"N-AM GREȘIT CÂND AM ADUS UN ANTRENOR STRĂIN, AM SCĂPAT DE INFLUENȚE"

Burleanu nu-și impută faptul că a mizat pe un selecționer străin, pentru că astfel a scăpat "naționala" de influențele "clanului Becali":

"Nu am făcut nicio greșeală când l-am adus pe Daum. Integritatea a fost motivația. Existau tot felul de interese privind selecția. Comisia Tehnică va ține cont și acum de faptul că cei propuși vor fi cât mai departe de interese, așa sper.

Până în 2014, reprezentații clanului Becali au avut o influență extrem de mare față de procesul de selecție, uitați-vă care erau jucătorii și care erau impresarii lor", a adăugat președintele Federației.

Referitor la rezultatele lui Christoph Daum, Radu Naum l-a întrebat pe președintele FRF dacă este de acord că, în momentul de față, dacă ar fi responsabil pentru rezultate, Christoph Daum ar pleca, Răzvan Burleanu a răsuns sec: "Da".

"N-am motiv să demisionez"

Pe de altă parte, întrebat de Radu Naum dacă ia în calcul să-și dea demisia, Răzvan Burleanu a răspuns: "Nu văd niciun motiv pentru care mi-aș da demisia. De câte ori ar fi trebuit să-și dea demisia Mircea Sandu în mandatul lui?".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.