Nationala

EXCLUSIV Marius Niculae a explicat cum poți avea succes cu fotbalistul român de la prima reprezentativă: ”Gâdilat, înțeles, apărare și contraatac”

Foto: Cristi Preda

Articol de Eduard Apostol  —  Saturday, 09 September 2017

Marius Niculae (36 de ani) a găsit câteva explicații care au dus la eșecul din această campanie pentru Mondialul 2018.

A explicat pentru Gazeta Sporturilor: "Christoph Daum a avut rezultate în trecut, dar problemele sunt la mentalitate. Ca să înțelegi cu adevărat fotbalistul român, trebuie să fii român, să vorbești cu fiecare în parte, să știi cum să-l gâdili, cum să-l înțelegi. Asta e realitatea! Afară, e mai simplu, e altă mentalitate. Eșecul campaniei? Lipsa de formă a jucătorilor și lipsa unor titulari în campionatele puternice ale Europei. Am fi avut ceva mai multe șanse pentru Mondial doar dacă echipa era bine organizată în apărare și riposta cum trebuie pe contraatac".

"Săgeată" a continuat: "Noi n-am fost niciodată o națională extraordinară, doar așa am făcut treabă. Victor Pițurcă știa foarte bine să pună-n valoare calitățile fotbaliștilor români, de aceea a avut succes. Cum? Apărare strong și contraatac. Așa ne-am calificat și la ultimul Euro. O echipă adevărată se construiește din defensivă. Sunt mulți pe care i-aș vedea viitori selecționeri, dar nu depinde de mine, eu nu am niciun vot, depinde de conducerea FRF".

15 goluria marcat Marius Niculae în 44 de meciuri la "națională"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.