Nationala

GSP face analiza Comisiei Tehnice a FRF » Doi dintre cei care vor vota luni în cazul Daum s-au făcut de râs aproape peste tot, unul dintre ei nu s-ar califica să lucreze nici la federaţii din lumea a III-a

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de Liviu Manolache  —  sâmbătă, 09 septembrie 2017

Dintre cei 16 membri cu drept de vot, numai doi, Dumitriu şi Stoichiţă, sunt validaţi de trofee câştigate într-un fotbal competitiv, în timp ce toţi ceilalţi n-au luat nimic, cu excepţia lui Geolgău, care a activat însă în Insulele Feroe.

Răzvan Burleanu şi-a declinat competenţa în privinţa situaţiei lui Christoph Daum. "Comisia Tehnică trebuie să facă o analiză şi, în funcţie de ceea ce îmi propune, eu voi merge cu acea variantă la Comitetul Executiv", a explicat şeful FRF la TV Digi Sport.

Din acest moment, întreaga responsabilitate a rămânerii sau continuării cu tehnicianul neamţ, dar şi în privinţa variantelor pentru înlocuirea lui va cădea în sarcina forului unde preşedinte este Mihai Stoichiţă. Şi din care mai fac parte, cu drept de vot, alte 15 persoane.

Preşedintele de la Casa Fotbalului transferă întreaga putere spre Comisia Tehnică, dar e acest organism competent, prin structura şi componenţa lui, să analizeze şi să ia o măsură de o asemenea anvergură: demiterea şi propunerea unui alt selecţioner? Mai ales că urmează probabil preliminariile cele mai importante pentru România: cele pentru Euro 2020, unde Bucureştiul va găzdui meciuri!

Gazeta face o analiză a acestei comisii, iar concluzia principală e că un procent extrem de scăzut dintre cei care vor vota luni în cazul Daum sunt validaţi, din punct de vedere al competenței în meseria de antrenori, de ceea ce au realizat în cariera lor de "principali".

SINGURII CU PALMARES CA ANTRENORI

Dumitru Dumitriu, 71 de ani

  • e probabil cel mai titrat
  • a avut o perioadă foarte bună cu Steaua în anii '90
  • are nu mai puţin de 8 trofee, dintre care 3 titluri consecutive
  • a reuşit 3 calificări consecutive în grupele Champions League
  • a fost secundul lui Iordănescu la naţionala României

Mihai Stoichiţă, 63 de ani

  • a câştigat trofee cu 3 echipe: Steaua, Pyunik Erevan şi Sheriff Tiraspol
  • are în total 7 trofee în România, Armenia şi Republica Moldova
  • a pregătit şi 3 naţionale, pe 3 continente: Armenia (Europa), Panama (America Centrală) şi Kuweit (Asia)

RESTUL NU EXISTĂ

Ceilalţi care completează forul, dintre cei cu drept de vot, nu înseamnă mai nimic ca antrenori. În cariera lor de tehnicieni, dacă au avut-o, fiindcă unii nici nu au profesat, n-au realizat mare lucru.

ION GEOLGĂU, 56 de ani

  • a antrenat în România pe Jiul, după care a plecat în Insulele Feroe
  • a fost tehnician în Feroe timp de 7 ani, la: HB Torshavn, B36 Torshavn şi Fram Reykjavik
  • a câştigat 3 trofee ca antrenor, toate în Feroe

AUREL ŢICLEANU, 58 de ani

  • a antrenat timp de 26 de ani
  • are 20 de echipe antrenate în ţări precum Cipru, Albania, Maroc, Bangladeş, Arabia Saudită, Qatar
  • n-a câştigat vreun trofeu

Apoi, urmează nume care nici măcar nu s-au întâlnit cu această postură, de a fi antrenori. Exemple: Belodedici, Vlădoiu, Cămătaru, iar alţii au fost fie doar la copii şi juniori, fie doar antrenori cu portarii, gen Ţeţe Moraru, Ionel Augustin, Ianovschi, Marcel Răducanu.

Ciprian Paraschiv e chiar o prezenţă atipică acolo. Nici n-a fost mare ca jucător, a atins apogeul la Poli Iaşi, iar ca tehnician n-a profesat deloc!

Badea şi Tăbârcă, zero barat ca antrenori

Există în Comisia Tehnică doi antrenori care deşi au activat în ultimii ani ca tehnicieni, nu au realizat absolut nimic. Dimpotrivă, s-au făcut efectiv de râs aproape peste tot. Sandu Tăbârcă are un CV cu care nu s-ar califica să lucreze nici la federaţii de fotbal din lumea a III-a.

A antrenat doar câteva etape pe Bistriţa şi Rapid, a fost secund în Giuleşti şi preparator fizic la FC Braşov, în timp ce despre Ionuț Badea, Mircea Rednic a spus: "Cea mai mare greşeală a fost că Badea a fost lăsat secundul lui Daum. E un şarpe, e extrem de alunecos, trebuia păstrat Isăilă".

Subalternii îşi analizează şeful :))

Din comisie fac parte, chiar cu drept de vot, doi dintre subalternii lui Christoph Daum. E vorba despre secundul Ionuţ Badea, dar şi despre preparatorul Christos Papadopoulos.

Practic, cei doi ar fi puşi luni în situaţia de a-şi trage la răspundere şeful, după care să voteze dacă ar trebui demis sau ar trebui să se continue cu el. Dacă neamţul ar fi îndepărtat, automat şi cei din staff-ul lui, deci şi Badea şi Papadopoulos, şi-ar pierde jobul de la prima reprezentativă.

Comisia, făcută de cel care l-a propus pe Daum!

În Comisia Tehnică mai sunt alţi 4 oameni, fără drept de vot, care nu pot participa efectiv atunci când se ia o decizie: Vlad Munteanu, Marcel Puşcaş, Andrei Vochin şi Vlad Ungureanu. Reactivarea actualei comisii şi componenţa acesteia au fost în mare măsură decise de Andrei Vochin, cel care a insistat pe lângă Burleanu că e nevoie ca FRF să deţină un astfel de organism, care n-a mai avut un rol important de la începutul anilor '90.

Vochin e şi cel care l-a propus pe banca echipei naţionale pe Daum, iar acum forul întocmit de el ar trebui să voteze pro sau contra tehnicianului neamţ.

"Din ceea ce ni s-a transmis ştim că noi avem competenţe doar de la echipa de tineret în jos, nu avem treabă cu Daum, cu naţionala mare"
Mihai Stoichiţă, la instalarea în Comisia Tehnică

Cum putea arăta o Comisie Tehnică adevărată

  • Emeric Ienei
  • Anghel Iordănescu
  • Victor Piţurcă
  • Cornel Dinu
  • Ioan Andone
  • Dumitru Dumitriu
  • Mihai Stoichiţă
  • Sorin Cârţu

*au fost luaţi în calcul exclusiv cei care sunt liberi de contract în momentul de faţă

COMISIA TEHNICĂ FRF

Preşedinte: Mihai Stoichiță
Vicepreşedinţi: Ionuț Badea, Aurel Țicleanu
Secretar general: Sandu Tăbârcă
Membri: Ion Geolgău, Marcel Răducanu, Dumitru Dumitriu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Dan Apolzan, Ionel Augustin, Rodion Cămătaru, Dumitru Moraru, Mihai Ianovschi, Ciprian Paraschiv, Christos Papadopoulos
Membri fără drept de vot: Vlad Munteanu, Marcel Pușcaș, Andrei Vochin, Vlad Ungureanu (secretar)

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.