Campionate

Premieră în Bundesliga » Prima femeie care a arbitrat un meci în liga 1 din Germania

foto: reuters

Articol de George Titus Albulescu  —  luni, 11 septembrie 2017

Bibiana Steinhaus a devenit primul arbitru de sex feminin din Bundesliga, conducând la centru partida dintre Hertha Berlin și Werder Bremen, disputată pe stadionul Olimpic, în cadrul etapei a 3-a din campionatul german.

Cavalerul fluierului, în vârstă de 38 de ani, a făcut un pas înainte în cariera sa, după ce a oficiat meciuri în divizia a doua timp de șase ani. Debutul său a fost unul fără incidente sau controverse.

Steinhaus, de profesie ofițer de poliție, a fost nevoită să scoată doar un cartonaș galben, ea avertinzându-l pe Per Skjelbred, mijlocașul Herthei Berlin, în minutul 36. Echipa condusă de Pal Dardai a deschis scorul în prima repriză prin Mattew Leckie, iar Thomas Delaney a egalat pentru Werder, în minutul 59, consfințind rezultatul final.

În luna august, ea a condus meciul din primul tur al Cupei Germaniei dintre Bayern Munchen și Chemnitzer, încheiat cu victoria bavarezilor cu 5-0. A arbitrat și finala feminină din Champions League, disputată la Cardiff, între Lyon și Paris Saint-Germain.

După această etapă din Bundesliga, Hertha ocupă locul 9 cu 4 puncte, iar Bremen se află pe poziția a 16-a cu un singur punct. În runda viitoare, berlinezii vor întâlni pe Hoffenheim în deplasare, iar Werder va juca acasă împotriva celor de la Schalke.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.