Nationala

Portretul-robot al viitorului selecționer + suporterii au ales: pe cine vor în locul lui Daum

FOTO: Alex Nicodim

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 11 September 2017

De astăzi e oficial. Christoph Daum nu va mai fi selecționerul echipei naționale, acesta urmând să fie destituit în perioada imediat următoare. 

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de astăzi, unde s-a votat în majoritate ca Daum să plece de la națională! Doar două voturi au fost împotriva plecării selecționerului, iar 12 au fost pentru demisia actualului antrenor.

Cei trei favoriți la preluarea postului de selecționer rămân deocamdată Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, Cosmin Contra, tehnicianul lui Dinamo, și italianul Walter Zenga. Primii doi par a avea mai multe șanse decât Zenga, ideea unui nou selecționer străin nefiind pe placul factorilor decizionali din Federație. 

După eșecul Daum, FRF pare că își dorește un antrenor autohton, tânăr, nicidecum o variantă interimară, ci un selecționer care să conceapă încă de acum o strategie solidă pentru preliminariile EURO 2020, Contra și Petrescu încadrându-se perfect în tipologia dorită de federali. 

Viitorul selecționer al naționalei ar urma să fie anunțat până la începutul săptămânii vitoare. În mai puțin de o lună, pe 5 și 8 octombrie, naționala va disputa ultimele meciuri din actuala ediție a preliminariilor: acasă cu Kazahstan și în deplasare cu Danemarca. 

Olăroiu e favoritul fanilor

În urma unui sondaj realizat săptămâna trecută pe GSP.RO și care a strâns aproape 100.000 de voturi!, 22% dintre participanți și-ar dori ca noul antrenor al naționalei să fie Cosmin Olăroiu, actualul antrenor al lui Al-Ahli. 

Olăroiu e urmat în sondaj de Cosmin Contra, cu 17 %, Dan Petrescu, cu 16%, și Gheorghe Hagi, cu 12%. 

Hulit în mandatele trecute, Pițurcă stă mai bine în preferințele fanilor decât Mircea Rednic sau Laurențiu Reghecampf, care s-a clasat ultimul!

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.