Europa League

VIDEO AC Milan, victoria de senzație în Europa League: "Calhanoglu genial, André Silva letal"

Articol de Daniel Scorpie  —  Friday, 15 September 2017

AC Milan s-a impus categoric pe terenul celor de la Austria Viena, 5-1, în prima rundă din grupele Europa League. 

Turcul Hakan Calhanoglu  a deschis recitalul și a oferit două assisturi, iar portughezul Andre Silva a reușit un hat-trick, primul în Europa al unui rossonero din 2006! "Andre are foame de gol, Hakan e sclipitor la serviciu", i-a lăudat Montella.

Milan are două fețe în acest sezon. Masca tristă și neajutorată, afișată cu Lazio duminică, în campionat, și-a lăsat-o acasă pentru a-și pune fracul de Europa. Dirijorul Montella a schimbat partitura, trecând la 3-5-2, cu revenirea fundașului Romagnoli, și rossonerii au interpretat perfect și au valsat dezinvolt la Viena. Cu prim-soliștii André Silva și Çalhanoğlu, care au lucrat joi primele 4 goluri cu Austria, pe ultimul semnându-l Suso.

Vezi AICI video

"Ne-a prins bine eșecul de la Roma"

"Calhanoglu genial, Silva letal", a titrat pe copertă Gazzetta dello Sport, remarcând prestația încântătoare a vârfului portughez, ajuns la 5 reușite la Milan. Toate însă în Europa League.

"Are foame de goluri și știe să înscrie. Tripleta îi va da multă încredere", l-a lăudat antrenorul. Din 2006, de la Kaka, nu mai văzuseră fanii rossoneri hat-trick în eurocupe! "Hakan are o tehnică sclipitoare și își pune colegii în situații de a marca. Mi-a plăcut mult reacția echipei după înfrângerea de la Roma. Poate că ne-a prins bine", a conchis Montella. 

24 de ani sunt de când Milan nu mai reușise cel puțin 5 goluri în Europa, 6-0 cu Copenhaga în octombrie 1993

68 de minutepentru un gol înscris este media lui André Silva la Milan în acest sezon, 5 goluri în 6 partide

"Nu o să mai repetăm erorile din meciul cu Lazio, altfel adversarii valoroși ne vor da iarăși patru palme și ne vor expedia acasă. Vom deveni o echipă" Vincenzo Montella, antrenor Milan

"Am greșit că am vrut să-i înfruntăm și să atacăm. Trebuia să fim mai acoperiți. La 2-0 în minutul 10 ce mai era de făcut? Am plătit pentru îndrăzneală!" Thorsten Fink, antrenor Austria Viena

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.