Europa League

FCSB - Plzen 3-0 // 3 decizii perfecte contra Viktoriei » Cum a dezmembrat Dică primul adversar complicat din Europa League

Articol de Sergiu Alexandru  —  vineri, 15 septembrie 2017

FCSB a câștigat categoric meciul cu Viktoria Plzen, 3-0, în primul meci din grupele Europa League.

Meci excelent, control autoritar pe Arena Națională. Criticat de multă lume, Nicolae Dică a pregătit perfect meciul cu cehii, a gestionat foarte bine desfășurarea partidei și obținut o victorie senzațională, la debutul ca tehnician în grupele EL.

Totuși, unde s-a făcut diferența?

3 decizii care au asigurat victoria:

1. Gata cu EXPERIMENTEle

Dică nu a mai riscat. A decis să nu mai pună jucătorii pe alte poziții. Junior Morais a jucat fundaș stânga, nu mijlocaș centra, în centrul defensivei au fost doi fundași centrali de meserie, Planici și Bălașa, nu Momcilovici, iar Dragoș Nedelcu a jucat ca mijlocaș la închidere, nu în centrul defensivei. Evoluția s-a dovedit excelentă și a dat siguranță, fără să se mai destabilizeze jocul și să dea posibilitatea cehilor să pună în pericol poarta lui Niță.

9
a fost nota primită de Dică din partea Gazetei Sporturilor, în timp ce Vrba a primit 4

2. CALM, INTELIGENȚĂ, SIGURANȚĂ

Dică a gestionat foarte bine începutul vital al reprizei a doua. FCSB conducea cu 2-0, iar formația roș-albastră a avut o evoluție sigură și a controlat meciul. Dică nu s-a precipitat și nu a făcut tradiționalele schimbări la pauză, așa cum a fost criticat până și de fostul coleg Florin Lovin. De pe margine, Dică și-a îndemnat jucătorii la calm, echipa a avut un joc inteligent, s-a apărat foarte bine și a închis perfect spațiile. A închis la timp, când a ales să-l scoată pe Florinel Coman și să-l introducă pe distrugătorul Ovidiu Popescu. Mai mult, pe final, steliștii a mai venit un gol.

3. Libertate pentru Alibec și Budescu

Denis Alibec și Constantin Budescu, cei mai valoroși steliști, au făcut ce au vrut cu adversarii lor. 3 goluri, ocazii mari, spectacol. Între noi fie vorba, Becali a părut la final atât de epuizat de entuziasm, încă nici nu a mai făcut ocolul televiziunilor.

Și un rol important în sărbătoare l-a avut antrenorul stelist. Dică a decis ca Alibec și Budescu să nu participe la faza defensivă și să aibă libertate totală. Decizia a fost una foarte bună, iar Alibec și Budescu au fost extrem de proaspeți pe întreaga durată a meciului și au putut crea pericol constant la poarta lui Hruska.

10șuturi spre poartă au avut steliștii

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.