Liga 1

FOTO + VIDEO Dinamo scapă incredibil victoria cu CSU Craiova, deși a condus cu 2-0 la Severin

+5 Foto
FOTO: Facebook CSU Craiova

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 16 September 2017

CSU Craiova și Dinamo au încheiat la egalitate, 2-2, cel mai așteptat meci al etapei a zecea din Liga 1. "Câinii" au condus cu 2-0, dar au cedat inițiativa și au fost pedepsiți de șarjele ofensive extrem de agresive ale craiovenilor, în ultima partea a jocului.

Dinamo a deschis scorul în minutul 18, prin brazilianul Rivaldinho. Brazilianul a fost lansat ideal de Salomao, a înțepat mingea cu vârful bocancului și l-a învins pe Calancea.

Meciul modest al lui CSU a continuat pe parcursul primei reprize, arbitrul Ovidiu Hațegan eliminându-l pe Zlatinski după ce bulgarul l-a umplut de sânge pe Costache.

Penedo a prins o zi mare în poarta lui Dinamo, blocând în aceeași fază trei șuturi periculoase ale craiovenilor pe sfârșit de primă repriză. 

Echilibrul numeric a fost restabilit înainte de pauză, Costache fiind eliminat după o intrare necumpătată, cu tibia sus, asupra brazilianului Gustavo.

Salomao a majorat avantajul "câinilor" în minutul 49, profitând de eroarea lui Screciu și fructificând fără emoții pasa de gol a lui Anton.

Oltenii au redus din diferență prin Băluță, în minutul 75, în urma unei faze care a pornit de la o pasă greșită a lui Salomao. Băluță a îndeplinit o simplă formalitate, împingând mingea în poartă după pasa tânărului Burlacu.

Același Burlacu a marcat golul egalizator din minutul 89, în urma unui șut-bombă de la 23 de metri, la care Penedo a rămas țintuit pe linia porții. "Câinii" puteau chiar să piardă meciul, dar asaltul gazdelor n-a mai adus vreun gol. 

CSU Craiova a urcat pe locul doi, oltenii acumulând 19 puncte, în timp ce Dinamo rămâne blocată în afara play-out-ului. "Câinii" se situează pe locul șapte, cu 16 puncte.

CSU Craiova - Dinamo 2-2
Au marcat: Băluță '75, Burlacu '89 / Rivaldinho '18, Salomao '49

TEXT / VIDEO
*Zlatinski a fost eliminat în minutul 28, pentru o lovitură cu cotul la Costache. Hațegan i-a arătat roșu direct în urma unei altercații generale
**Costache a văzut și el roșu în prelungirile primei reprize după o intrare extrem de dură asupra lui Gustavo

Echipele de start: 

CSU Craiova: Calancea - Screciu, Kelici, Briceag - Martici, Rossi, Zlatinski, Bancu - Gustavo, Băluță, Mitriță
Rezerve: Mitrovici, Popov, Mateiu, Burlacu, Bărbuț, Spahija, M. Roman
Antrenor: Devis Mangia

Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearu, Katsikas, M. Oliva - Anton, Mahlangu - Costache, Rivaldinho, Salomao - Bokila
Rezerve:
Rezerve: Brănescu, A. Dudea, Hanca, R. Grigore, I. Gheorghe, Nascimento, Nemec
Antrenor:
Cosmin Contra

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.