Box

Gennady Golovkin vs. Canelo Alvarez. VIDEO+FOTO Se decide altădată » Marea confruntare dintre Golovkin și Canelo s-a încheiat la egalitate! Diferențe șocante între scorurile celor 3 arbitri

Articol de Florin Dincă  —  Sunday, 17 September 2017

Mult așteptata confruntare între Gennady Golovkin, 35 de ani, campionul mondial WBA, WBC, IBO și IBF la categoria mijlocie, și Canelo Alvarez, 27 de ani s-a încheiat indecisă, după ce fiecare dintre cei trei arbitri a acordat un verdict diferit.

Rezultatul final n-a fost unul neașteptat, însă scorurile arbitrilor au fost de neînțeles. Dacă Don Tella a văzut o remiză, 114-114, iar Dave Moretti i-a acordat victoria la limită lui GGG, 115-113, Adalaide Byrd a ”lovit” cu un 118-110 în favoarea mexicanului! Asta înseamnă că a văzut 10 runde câștigate de Canelo! Golovkin își păstrează astfel toate cele patru centuri mondiale.

În fața a 22.358 de fani prezenți la T-Mobile Arena, Canelo și Golovkin au oferit un adevărat spectacol. Canelo a pornit ca din pușcă cum a auzit primul gong și a început să-l atace pe campion. Mult mai pragmatic, GGG a așteptat ca adversarul său să se lase descoperit pentru a arunca un jab decisiv.

Viteza lui Alvarez i-a pus ceva probleme lui Golovkin în prima parte a meciului, însă kazahul a reușit treptat să crească intensitatea loviturilor sale. Golovkin l-a prins în corzi pe Alvarez în runda a patra și l-a zguduit serios cu loviturile sale. Forța e un mare atu pentru Golovkin, care e obișnuit să își execute adversarii în ring.

Canelo a resimțit serios loviturile primite și pumnii săi și-au mai pierdut din viteză în partea a doua a meciului. Golovkin a părut mult mai bine pregătit fizic decât în meciurile precedente, iar asta l-a ajutat enorm într-o confruntare cu un boxer ca Alvarez.

Finalul de meci a fost ceva mai tacticizat pentru Golovkin, care a început să-l pedepsească pe Canelo pe contre. Loviturile mexicanului au devenit din ce în ce mai haotice pe măsură ce începea să obosească. Chiar și așa însă, Golovkin a avut probleme și a fost zguduit serios în runda a zecea. Ultimele două reprize au fost destul de echilibrate și au lăsat impresia că războiul va fi decis într-o altă confruntare, una care să le aducă și mai mulți bani celor doi pugiliști.

5.000.000 €a fost bursa lui Canelo, cu două milioane peste cea a campionului mondial

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.