Baschet

Surpriză de proporţii în finala Eurobasket de la Istanbul » Slovenia cucereşte primul titlu din istorie!

Foto: Reuters

Articol de Socaciu Narcis  —  luni, 18 septembrie 2017

Selecționata masculină de baschet a Sloveniei a cucerit primul trofeu internațional din istoria sa, după ce a învins cu scorul de 95-85 reprezentativa Serbiei, duminică seară la Istanbul, în finala Eurobasket 2017.

Slovenia, care nu figura printre favorite înaintea competiției, a devenit prima campioană continentală care încheie turneul fără nicio înfrângere după Lituania, care a realizat o performanță asemănătoare în 2003.

Slovenul Goran Dragic, coordonatorul de joc al echipei Miami Heat, a fost desemnat cel mai valoros jucător (MVP) al competiției, pe parcursul căreia a reușit o medie de 22,6 puncte și 5,1 pase decisive.

În finala cu Serbia, căpitanul Dragic a înscris 35 de puncte, fiind unul dintre principalii artizani ai victoriei naționalei țării sale. Slovenia a avut un parcurs excelent în prima repriză, reuşind 56 de puncte. Serbia nu a renunţat la luptă şi şi-a revenit în sferturile trei şi patru, reuşind să egaleze la 82 înainte cu 3 minute 22 secunde de final. Însă slovenii au avut un final foarte bun, reuşind 11 puncte, faţă de doar 3 ale sârbilor.

În meciul pentru ocupanta locului 3, tripla campioană europeană Spania a învins Rusia cu 93 la 85.

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.