Liga 1

Schimbare de regulament la LPF înainte de alegeri: "Ne-am inspirat de la Președinție" » Modul în care cluburile din Liga 1 pot primi mai mulți bani

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 18 September 2017

După Adunarea Generală de azi de la LPF, Gino Iorgulescu, șeful Ligii, a anunțat că au fost făcute modificări importante în privința mandatelor de președinte. De acum înainte, președintele LPF poate avea maximum două mandate de câte 5 ani.

"Până acum au fost mandate nelimitate. Am luat modelul Președinției statului. Vor fi două mandate de câte 5 ani. La FRF sunt maximum 3 mandate de câte 4 ani. Am făcut modificarea acum. Eu am avut un mandat de 4 ani.

Vom vedea cine va candida. Alegerile vor fi pe 23 octombrie, iar candidaturile se pot depune până pe 7 octombrie.

Poate după al doilea mandat vom schimba și criteriile pentru candidați. Să fie mai aspre. Nu am făcut asta acum, ca să nu zică lumea că o fac pentru a nu avea contracandidați sau pentru a mă ajuta. Nu am vrut să fie ca la FRF, unde criteriile de acum îl ajută pe actualul președinte", a spus Iorgulescu la conferința de presă.

Actualul șef al LPF a dezvăluit că există posibilitatea ca echipele din Liga 1 să primească mai mulți bani din sponsorizări:

"Vom aduce mai mulți bani din contractul TV. Am vorbit cu cei care l-au preluat de ISB. Am discutat cu dânșii și mi-au dat asigurări că se pot da mai mulți bani. Dânșii au văzut că echipele din Liga 1 nu au un marketing foarte dezvoltat. Vor să propună vânzarea la comun a drepturilor TV și a publicității la stadion. Așa se pot încasa mai mulți bani".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.