Sporturi   •   Altele   •   tenis de masă

INTERVIU Bernadette Szocs: "Recunosc, urlu mai tare ca Șarapova!"

Bernadette Szocs sărută paleta care a ajutat-o să aducă un punct important României FOTO ittfworld

Articol de Marian Ursescu   —  luni, 18 septembrie 2017

Bernadette Szocs a contribuit și ea din plin la aurul României la CE de tenis de masă. Deși e numărul 3 în echipă, mezina Berni nu a pierdut nici un meci din cele 6 jucate.

După fiecare punct câștigat, un țipăt ascuțit răsună în sală. E modul de a se motiva și de a se încuraja al româncei Bernadette Szocs. Târg-mureșeanca a povestit și ea cum a trăit finala cu Germania și de ce a avut cele mai mari emoții din viață.

"Mi-era greu să merg la masă, să o înfrunt pe Nina Mittelham. Și nu pentru că îmi era frică de ea, dar îmi doream atât de tare să câștig, încât eram transpirată toată de emoții. Omul numărul 3 întotdeauna trebuie să scoată punctul, ca să dea șanse echipei. La 2-0 pentru ele trebuie să câștige pentru a avea șanse să întoarcă echipa, la 2-0 pentru noi, dacă pierd, le bagi în meci. Nu mai vorbesc de 1-1, cum a fost acum. E foarte greu să fii pe poziția a treia", spune Berni.

La 22 de ani, are deja trei finale cu echipa României. A venit însă primul aur, după două medalii de argint. "Sunt foarte fericită. Am adus și eu un punct, am fost o echipă. Și asta s-a văzut clar, cum ne-am manifestat pe margine", afirmă Szocs.



- Toată lumea spune că urli mai tare ca Șarapova, la tenis!

- (râde) Asta e adevărat! Urlu tare. Dar nu numai la meciul meu, ci și la ale fetelor, pe margine. Eu le încurajez, așa mă manifest.



La meciul Danei Dodean s-a închinat, s-a rugat Celui de sus să-i dea putere colegei ei să câștige.



- Ai făcut și atletism?

- (face o pauză, se gândește) Atletism, eu? Nu, Doamne ferește!



- După ultimul punct, când România a câștigat, ai sărit gardul ăla din fața voastră și ai alergat cu o viteză...

- (râde zgomotos) Nu știu, și eu m-am mirat cum am ajuns acolo prima. Și cum am sărit de repede! Chiar că zici că eram la 100 de metri garduri, am văzut și eu imaginile pe net.



- E cea mai frumoasă medalie, nu?

- Clar! E prima de aur. Era prea mult argint pe acolo prin casă, ne împiedicam de el. După atâta muncă și atâta spirit de echipă, a venit și aurul. Îl așteptam.

Berni nu ajunge nici ea acasă. Pleacă împreună cu Eliza în Singapore. "Eu cu japonezul Mizutani suntem pe locul 2 în liga asta, singaporeză. Iar la simplu, că se calculează și la simplu, sunt pe 3, între cele 12 fete. Tragem tare, să terminăm cât mai sus", spune Berni.



Doarme cu medalia la cap. Îi e foarte dragă și abia așteaptă să ajungă acasă să o arate tuturor. Visul i s-a îndeplinit. E campioană europeană.


"Am așteptat 12 ani pentru acest aur. În cele din urmă am reușit. Nu am făcut nici o pregătire specială, principala noastră armă a fost calitatea deosebită a fiecărei jucătoare. Fetele mi-au spus de la început că fiecare va câștiga câte un punct și așa a fost"

Viorel Filimon, antrenor România

Drumul României până la aur

Grupe

3-0 cu Olanda

3-1 cu Cehia

3-1 cu Luxemburg

Sferturi de finală

3-0 cu Portugalia

Semifinale

3-0 cu Rusia

Finala

3-2 cu Germania

România-Germania 3-2

Eliza Samara-Han Ying 3-1 (9-11, 12-10, 9-11, 11-8, 11-7)

Dana Dodean-Shan Xiaona 0-3 (6-11, 6-11, 7-11)

Bernadette Szocs-Nina Mittelham 3-1 (11-5, 11-5, 6-11, 11-6)

Eliza Samara-Shan Xiaona 1-3 (8-11, 9-11, 17-15, 3-11)

Dana Dodean-Han Ying 3-1 (11-4, 11-8, 4-11, 12-10)


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.