Liga 1

Cristi Balaj i-a făcut nota lui Hațegan, după CFR - FCSB: 3 decizii contra steliștilor, una pro!

Captura TV Telekom

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 21 September 2017

După CFR Cluj - FCSB 1-1, fostul arbitru Cristi Balaj a comentat cele mai importante decizii luate de brigada de arbitri condusă de Ovidiu Hațegan.

1. Ofsaid nesemnalizat la golul CFR-ului: 

"Este o fază foarte grea. La golul de 1-0, marcat de Urko Vera, Vinicius se afla în poziție de ofsaid. Brazilianul nu joacă mingea, dar trebuie sancționat pentru că are un impact asupra apărătorului blocându-i deplasarea. Acel apărător, din cauza atacantului aflat în poziție de ofsaid, nu a mai putut să facă marcaj la jucătorul care a înscris. Deci trebuia sancționată poziția afară din joc! Noile reglementări favorizează apărătorul în asemenea situații. Pentru că este greu de comunicat și colaborat, tehnologia video va ajuta foarte mult arbitri în astfel de faze", a zis Balaj în studioul TV Telekom Sport.

2. Gol valabil anulat eronat

"Hațegan nu trebuia să sancționeze duelul Nouvier-Benzar, petrecut în minutul 8, în faza din care a marcat Urko Vera și golul a fost anulat. Este o situație în care arbitrul era mai indicat să lase jocul să continue întrucât sunt greu de detectat elemente pentru acordarea unei loviturii libere"

3. Penalty neacordat pentru FCSB

"Nu am reușit să-mi dau seama dacă Benzar a fost împiedicat sau nu, dar dacă apărătorul cade peste piciorul lui Benzar și dacă există contact la nivelul picioarelor, atunci trebuie sancționat. Mingea era la distanță de joc și Benzar avea șansa ca să o joace. Un argument că n-a fost penalty la intrarea lui Nouvier la Benzar, când scorul era 1-1: francezul atinge mingea. De ce trebuia dat penalty: jucătorul lui CFR nu controlează balonul, iar apoi își împiedică adversarul. Concluzia finală e că a fost fault"

4. Deac trebuia eliminat

"Deac merita cartonașul roșu în minutul 78, când a avut un atac brutal cu talpa la Florinel Coman". 

"Eu cred că Hațegan n-ar fi dat și dacă era invers. Nu a vrut să se complice. Nu s-a văzut o rea-voință. Nu a fost tendențios" Gigi Becali la TV Digi Sport

"Nu pot să fiu nemulțumit de arbitraj. A fost un arbitraj echidistant. Se pot discuta două faze: atunci când s-a anulat un gol, poate valabil, cel al CFR-ului. Dacă la 1-1 noi am avut penalty, atunci ar trebui să spun mai multe. Nu pot să mă leg însă de doar o fază, brigada a încercat să arbitreze echidistant" MM Stoica la TV Digi Sport

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.