Liga 1

Diogo Salomao așteaptă cu optimism duelul cu FCSB de mâine, dar se gândește și la Miriuță: "Pentru noul antrenor nu e ușor deloc"

Salomao e unul dintre oamenii importanți ai "câinilor" în actualul sezon Foto: Raed Krishan

Articol de Eduard Apostol  —  sâmbătă, 23 septembrie 2017

Diogo Salomao a fost primul transfer al verii pentru Dinamo, prima dorință îndeplinită a lui Contra. Mijlocașul stânga de 29 de ani se pregătește de primul Derby de România, în aceeași situație fiind și colegii săi sosiți în ultimul mercato, Katsikas, Nascimento și Bokila.

- Diogo, te afectează în vreun fel permutările din staff-ul tehnic?
- Nu mai sunt copil, iar astfel de schimbări se întâmplă în viața unei echipe. Nu doar eu, toată echipa trebuie să se adapteze cât mai repede posibil! Important e să găsim acea cale de înțelegere, de comunicare, de lucru împreună, fiindcă nici pentru noul antrenor nu e ușor deloc.

- Cum interpretezi plecarea lui Contra la națională?
- Un vis pe care și l-a îndeplinit, o șansă pe care n-o putea rata. Cu toții suntem fericiți pentru el, mândri că a fost antrenorul nostru. Sperăm să reușească la echipa României ceea ce a făcut și la noi! A știut să unească grupul, să rezolve toate problemele, iar dacă noi, străinii, ne simțim bine la Dinamo, este și datorită lui fiindcă ne-a alăturat românilor și celor dinainte.

- Îți va fi mai greu fără el?
- Probabil, da! Prezența lui la Dinamo a fost un motiv să vin în România, mă știa din Spania, de aceea am semnat.

- Ești în fața primului Derby de România, cum te simți înainte de confruntare?
- Știu că e un meci mare în țară, lumea se împarte în două, am mai trăit astfel de partide importante în Portugalia, Benfica - Sporting, sau în Spania, La Coruna - Celta Vigo. Sunt dueluri foarte frumoase, diferite de întâlnirile obișnuite, se simte în aer dorința de a câștiga care depășește alte confruntări de etapă. Sper să fim noi învingători duminică!

2 goluriși 4 assist-uri a reușit lusitanul în 11 meciuri la Dinamo

6,11 e media notelor GSP obținute de Salomao, a doua din lot, după Nascimento (6,17)

"Nu știam foarte multe despre Miriuță până la sosire, decât că e antrenor român. Ne-au spus colegii care-l cunosc mai bine, cred că ne vom învăța unii pe ceilalți în câteva zile"
Diogo Salomao, mijlocaș Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.