Campionate

O legendă a Barcelonei a urlat la Guardiola: ”Dacă nu vrei să-i dau una peste picioare lui Messi, oprește antrenamentul!”

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Saturday, 30 September 2017

Carles Puyol a povestit în Mundo Deportivo tratamentul la care îl supunea Messi la ședințele de pregătire: ”Am încercat să-l marchez om la om. M-a făcut de râs”.

Carles Puyol, fostul căpitan blaugrana, care a jucat o viață la Barcelona, s-a reîntâlnit cu Leo Messi la sugestia Mundo Deportivo. Și a povestit cotidianului catalan cum era artistul argentinian la pregătire.

"Mi se părea că are o viteză superioară față de noi toți. Pe lângă el, parcă eram în slow-motion", spune campionul mondial (2010) și european (2008).

Întrebat dacă i-a strecurat și lui mingea printre picioare, Carles a zâmbit: "Când e pe teren, Leo e extrem de competitiv. Vrea să câștige și folosește toate trucurile. Și nu sunt puține. Normal că mi-a dat și mie de multe ori «urechi». Îmi amintesc că, la începutul perioadei cu Guardiola antrenor, Pep organiza multe jocuri pe teren redus.

Într-unul din ele, am decis să-l marchez om la om pe Messi. Adevărul e că m-a făcut de râs. Pep mi-a cerut: «Să nu cumva să-l lovești!». Și eu am urlat la el: «Dacă nu vrei să-i dau una peste picioare, oprește antrenamentul». Am încercat totul, îmi era imposibil să-l opresc. Am fost însă atent, n-am vrut să intru prea tare la el".

20 de trofee a cucerit Puyol în 15 ani la prima echipă a Barcelonei (1999-2014)

"Messi a câștigat tot, este cel mai bun fotbalist din istorie. Dorința lui permanentă de a progresa și de a câștiga este neprețuită" Carles Puyol, fost căpitan Barcelona

"Am avut norocul să mă antrenez atâția ani zi de zi alături de Leo și întotdeauna mă uimea cu naturalețea lui. Jucam o mulțime de meciuri scurte și, când el voia, nu exista altă variantă. Echipa lui câștiga întotdeauna" Carles Puyol, fost căpitan Barcelona

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.