Campionate

Pique nu simte nicio presiune din cauza referendumului pentru independența Catalunyei: ”Să joc pentru Spania a fost întotdeauna o imensă mândrie”

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  sâmbătă, 30 septembrie 2017

Gerard Pique, stoperul Barcelonei, e susținut și de selecționerul Spaniei, Julen Lopetegui: "Nu am nicio îndoială asupra lui. Actualitatea mea nu este politică, e sportivă".

Duminică, Catalunya poate face un pas important spre independență, iar Gerard Piqué le-a cerut catalanilor să iasă la vot, atenționându-i: "O vom face pașnic. Să nu le oferim nicio scuză. E ceea ce vor ei". Acel "ei", referindu-se la spanioli, l-a deranjat pe căpitanul "naționalei", Sergio Ramos: "Dacă nu vrei să fii fluierat, ai grijă ce postezi pe Twitter!".

"Piqué și-a dat sufletul pentru Spania"

Numai că fundașul Barcelonei a fost convocat în lotul Furiei Roja pentru meciurile cu Albania și Israel, ultimele din preliminarii, și referendumul nu-l sperie. Nu simte nicio presiune. "Am mai spus-o. Să joc pentru Spania a fost întotdeauna o imensă mândrie, de fiecare dată m-a motivat enorm. Dacă Mister mă cheamă, înseamnă că am făcut lucrurile bine".

Selecționerul Julen Lopetegui îl susține pe Gerard: "Nu am nicio îndoială asupra lui. Actualitatea mea nu este politică, e sportivă. Și, pe teren, Pique și-a dat sufletul pentru Spania, a fost mereu un exemplu printre noi". 

91 de selecții are Gerard Piqué la "naționala" Spaniei (5 goluri); e campion mondial (2010) și european (2012)

"Barcelona poate juca în Franța, Anglia sau Italia"

După ce Javier Tebas, președintele Ligii profesioniste spaniole, a declarat că Barcelona ar putea fi exclusă din LaLiga în cazul în care Catalunya devine independentă, Gerard Figueras ia în calcul și această variantă.

Directorul general al sportului catalan a declarat în Gazzetta dello Sport: "În primul rând, Barcelona, Espanyol și Girona trebuie să se decidă unde vor să joace. Fie aleg să rămână în Spania, fie să se mute într-o ligă din țările apropiate: Italia, Franța, Anglia. Nu cred că UEFA ar fi împotriva ideii ca o echipă să evolueze într-o altă țară. În Franța, e Monaco. În Anglia, sunt cluburile galeze".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.