EURO 2012

A mers

Articol de Constantin Popescu  —  joi, 07 februarie 2008

Olandezii s-au descurcat nemaipomenit în noul sistem 4-2-3-1. Decisivă a rămas prima repriză

35 de ani. Atît le-a luat olandezilor pînă să se decidă să schimbe sistemul de joc clasic, 4-3-3. Obligat şi de accidentări, Marco van Basten a luat istorica măsură. Deşi pe neaşteptate, trecerea la 4-2-3-1 nu a afectat adversara "tricolorilor" la Euro. Dimpotrivă. Jucătorii s-au adaptat rapid, iar "amicalul" din Croaţia, 3-0, stă mărturie.


Excelentă a fost prima parte făcută de batavi. Ei au creat permanent presiune în jumătatea rivală, de aceea croaţii au ieşit tare greu din terenul lor. Controlul l-au fructificat repede. În minutul 9, Sneijder a executat lung o lovitură liberă, iar Heitinga nu a iertat cu capul. Cu gazdele debusolate, Van der Vaart a avut şansa desprinderii, la fel Sneijder. Ei au ratat, nu şi Huntelaar. După o combinaţie cu De Cler, atacantul Ajaxului, singur, a trimis simplu printre picioarele lui Pletikosa (37).

Olanda n-a mai forţat la reluare. Mulţumit că strategia îi ieşise, Van Basten chiar a îndemnat la un moment dat la calm. L-au animat pe final doi nou-intraţi: Afellay a centrat din dreapta, iar Vennegoor a reluat în plasă din 6 metri, înteţind fluierăturile fanilor croaţi adresate favoriţilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.