Tenis

Rafa Nadal, devastat de situația tensionată din Catalunya: "Inima mea a sângerat toată ziua"

FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 02 octombrie 2017

Ibericul Rafael Nadal, liderul clasamentului ATP, a vorbit despre situația tensionată din Catalunya, unde separatiștii cer cu insistență divizarea de Spania. 

"Îmi vine să plâng când văd cum o ţară în care am învăţat să coexistăm şi să devenim un bun exemplu pentru restul lumii se găseşte într-o asemenea situaţie. Eu cred că noi am transmis o proastă imagine lumii.

Este un moment trist, inima mea a sângerat toată ziua. Mai ales, de aici, de la distanţă, vedem diferit lucrurile. Am petrecut mai mulţi ani din viaţa mea în Catalunya, am petrecut momente importante acolo şi acum să văd o societate radicalizată mă surprinde şi mă dezolează.

Mă simt foarte apropiat de catalani, dar mă simt foarte spaniol, de asemenea. Nu îmi imaginez Spania fără Catalunya. Nu mi-ar plăcea aşa ceva. Acest vot nu ar trebui să se producă pentru că, din punctul meu de vedere, fiecare trebuie să respecte legile. Spania este mai bună cu Catalunya, iar Catalunya mai bună cu Spania", a declarat liderul mondial din ATP, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Beijing. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.