Stiri nebune

Cel mai mare diamant din lume a fost vândut. Iată cum arată şi ce sumă s-a încasat pe el!

+3 Foto
Lesedi La Rona

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 03 October 2017

Grupul de extracţie de diamante Lucara a făcut marele anunţ că a vândut un diamant de 1.109 carate. Graff Diamonds, firma care a achizionat preţioasa piatră, a precizat că negocierile pentru această tranzacţie au durat aproximativ un an.

"Echipa noastră de meșteri cu înaltă calificare s-a bazat pe mulți ani de experiență şi a muncit zi şi noapte pentru a ne asigura că îi facem dreptate acestui remarcabil cadou oferit de mama natură", a declarat M. Graff, managaerul Graff Diamonds.

Diamantul are aproape mărimea unei mingi de tenis şi a fost botezat "Lesedi La Rona", adică "Lumina noastră", în limba tswana. Acesta a fost descoperit în 2015, în Botswana, a doua cea mai mare ţară producătoare de diamante din lume.

Este cel mai mare diamant descoperit de 100 de ani încoace şi primul de această talie care a fost vreodată propus la licitaţie. Acesta a fost vândul cu 53 de milioane de dolari.

Recordul unic pentru cel mai mare diamant din istorie este încă deţinut de legendarul "Cullinan", de 3.016,75 de carate, descoperit în 1905, în Africa de Sud.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.