Liga 1

EXCLUSIV FC U Craiova vrea să joace și ea pe noul “Oblemenco”: “Plătim chirie! Nimeni nu ne poate interzice”

FOTO: Facebook CNI

Articol de Vlad Nedelea  —  marţi, 03 octombrie 2017

FC U Craiova e pe primul loc în Liga a 4-a - Dolj, unde în 8 meciuri a adunat maximum de puncte, golaveraj 57-6. A pus deja 5 puncte peste Jiul Podari, care e puțin probabil să poată ține pasul.

Principală favorită la promovarea în Liga a 3-a, FC U Craiova are planuri mari și vrea chiar din acest sezon să joace pe noul stadion “Ion Oblemenco”. 

În acest sens patronul Adrian Mititelu a depus deja la Primăria Craiova o solicitare pentru a-și desfășura jocurile de acasă pe acea arenă și e convins că nu poate fi refuzat. 

“Nimeni nu ne poate interzice accesul pe acest stadion. Nici nu concep să nu ne lase. Plătim chirie, nu jucăm gratis. Deși din ce știu CS U nu va plăti nimic. Chiar sunt curios cum vor face. Pentru că ar fi abuz în serviciu ca unora să le iei banii, iar altora nu. În fine, nici nu contează, noi plătim să jucăm.

Va fi o chirie mare, nu știu cât deocamdată, dar nu contează. Plătim! Vin suporterii în număr mare și ne vor ajuta să plătim chiria, măcar parțial și tot e bine. În termen de 30 de zile trebuie să primesc răspunsul.

Eu aș fi vrut ca primul meci să fie FC U Craiova cu CS U. Chiar dacă ne-ar bate rău, dar nu m-ar deranja. Ar fi frumos pentru oraș. Ar fi plin stadionul. Iar noi când vom juca acolo vom avea 4-5 mii de oameni minim la fiecare meci. Repet, dacă CS U Craiova va juca acolo, a doua zi sunt obligați să ne lase.

Gândește-te doar la Arena Națională. Acolo au jucat Steaua, Dinamo, Rapid și Astra. Aici de ce să nu se poată? Ar fi abuz în serviciu să ne interzică”, a zis Adrian Mititelu pentru GSP.RO. 

Inaugurare cu FCSB?

Arena care va avea 30.000 de locuri ar putea fi inaugurată chiar la partida dintre CS U Craiova și FCSB, care se va disputa în jurul datei de 28 octombrie. Oltenii ar fi vrut să fie gata pentru meciul de Cupa României, care este cu câteva zile mai devreme, însă acest lucru e tot mai puțin probabil. Stadionul a costat în jur de 240 de milioane de lei.

“Sunt niște autorizații de luat după ce stadionul va fi gata. Mi-e greu de crezut că se pot mișca așa repede. Eu nu cred că primul meci poate avea loc luna aceasta. Cel mai probabil în noiembrie se poate juca acolo”, a zis Mititelu. 

DATE DESPRE STADION

Cost: 53,3 milioane de euro
Suprafața desfășurată: 54.000 mp
Capacitate: 30.944 locuri
Locuri presă: 240
Locuri VIP: 440
Înălțime: 51 de metri
Tabele: 2

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.