Stranieri

Brexit ofensiv » Răducioiu și Moldovan în Top 100 cei mai slabi atacanți din istoria Premier League

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 03 octombrie 2017

Foștii internaționali români figurează în clasamentul alcătuit de Daily Mail pe locurile 65, respectiv 62. Florin n-a dat decât două goluri la West Ham într-un sezon, la fel ca Viorel pentru Coventry.

Premier League nu a fost niciodată un campionat atractiv pentru români, care, cu excepția lui Dan Petrescu, nu s-au acomodat deloc și au plecat rapid, fără a lăsa amintiri plăcute.

Daily Mail publică un top al celor mai slabi 100 de atacanți ajunși în elita fotbalului englez, în care se găsesc Florin Răducioiu și Viorel Moldovan. Transferați în sezoane succesive, 1996-'97 și 1997-'98, cei doi sunt apropiați și în clasament, locul 65 și 62.

La shopping cu soția

"Cumpărat cu 2,4 milioane de lire sterline de Harry Redknapp pe baza singurului gol al României la Euro 96, Răducioiu nu s-a integrat deloc la West Ham. A marcat cu Man. United, însă doar după ce-a fost criticat de manager pentru că a fost la shopping cu soția în preziua meciului. Un lucru pe care l-a negat.

După numai o stagiune în estul Londrei, Florin s-a întors la Espanyol, incapabil să facă față cerințelor", au explicat englezii.

Au luat "călăul Angliei"

La fel de critici sunt insularii cu Moldovan: "Înainte să devină călăul speranțelor Angliei la CM 1998 și Euro 2000, s-a bucurat de o scurtă aventură la Coventry. După doi ani de aur la Grasshoppers, românul a venit în Premier în decembrie 1997, dar nu s-a acomomdat pe Highfield Road.

Deși a reușit faimosul gol câștigător cu Aston Villa, și-a făcut destul de repede bagajele, lăsând în urmă zece meciuri și două goluri marcate". 

13 români au jucat în Premier League, între care 3 atacanți, Răducioiu, Moldovan și Mutu. Ultimul rămas după plecarea lui Pantilimon e Gardoș (Southampton)

2 goluri în 11 meciuri a reușit Răducioiu în Premier League la West Ham. Tot atâtea are și Moldovan, însă în 10 partide la Coventry

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.