Nationala

Contra e gata de debutul pe banca României » Ce a spus despre meciul contra Kazahstanului: "Vreau altă atitudine și să luptăm pentru fiecare minge" » S-a consultat cu fostul selecționer

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 04 October 2017

Cosmin Contra, selecționerul României, este gata pentru meciul contra Kazahstanului, 5 octombrie, din preliminariile Campionatului Mondiali din 2018.

Contra a susținut o conferință de presă și a vorbit despre meciul de joi și despre cel cu Danemarca, de duminică, despre planurile pe care le are la națională și despre atmosfera de la lot.

"Am găsit un grup bun, cu poftă de joc. Sper ca în aceste două meciuri să se vadă o mică schimbare, o altă atitudine, că luptăm pentru fiecare minge. Vrem să se vadă că putem avea un viitor extraordinar. Am vorbit cu Pițurcă și i-am cerut câteva sfaturi. Nea Piți m-a felicitat. Fiind un post nou pentru mine, i-am cerut câteva idei care să mă ghideze puțin spre ceea ce trebuie să fac la echipa națională. Mi-a spus că este o meserie grea, dar poate fi frumoasă dacă ai rezultate. Cu Daum nu am vorbit, doar cu secunzii lui. Sunt mari diferențe între a fi antrenorul unui club și a fi selecționer. Ai doar două zile în care trebuie să îți impui ideile", a declarat Contra la conferința de presă.

...despre Kazahstan: "Este o echipă puternică, care ne poate surprinde. Este o echipă agresivă. Ambele formații au șanse să câștige. În tur au fost condiții speciale, un teren incomod și o vreme rea. Chiar dacă la naționala Kazahstanului sunt probleme de lot, sunt sigur că va fi o echipă puternică.

Am analizat bine echipa Kazahstanului la ședințele video. Au fost ședințe scurte și le-am arătat jucătorilor ce puncte forte are adversarul și ce probleme sunt. Trebuie să fim atenți pentru că avem nevoie de prospețime la ambele jocuri (n.r. Kazahstan și Danemarca). Trebuie să ne luptăm de la egal la egal cu ambele echipe. Vor fi schimbări în cele două meciuri".

...despre convocări: "Hanca a jucat constant la Dinamo, a fost la ultimele acțiuni ale naționalei și de aceea l-am convocat. Aveam în vedere patru jucători de la tineret, dar naționala are meci important cu Elveția și am convenit cu Isăilă să nu-i convoc.

Nu există niciun jucător care nu poate lipsi. Pentru mine, toți cei 53 de jucători pe care îi analizăm, sunt pariul meu. Am vorbit cu Săpunaru și i-am explicat de ce nu l-am convocat. A fost decizia mea și i-am zis că dacă va juca la fel, va avea poarta deschisă la națională".

 "Poftă de joc am avut tot timpul, probabil a fost dezamăgirea că eram departe de calificare. Trebuie să rămânem într-o grupă valorică bună şi să câștigăm aceste două jocuri. Vrem să demonstrăm că noul selecționer a venit cu o nouă mentalitate. Acum e un nou început. Avem nevoie de rezultate în aceste ultime două jocuri, pentru a rămâne într-o urnă valorică bună. Vrem să demonstrăm pe teren că noul selecționer a venit cu o mentalitate bună și cu o nouă determinare"Vlad Chiricheș

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 19p
2. Danemarca 16p
3. Muntenegru 16p
4. România 9p
5. Armenia 6p
6. Kazahstan 2p
Meciurile următoare: 
  • 5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
  • 8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.