Stiri nebune

Jurnalistă decedată din cauza epuizării. Cazul a fost făcut public după trei ani

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 06 octombrie 2017

În România, foarte mulţi oameni preferă să primească un ajutor social de la stat, în loc să muncească, însă în Japonia lucrurile stau diferit. Miwa Sado, o jurnalistă în vârstă de 31 de ani, care lucra ca reporter la postul NHK din Tokyo, a murit din cauză că a muncit prea mult. Aceasta a făcut 159 de ore suplimentare într-o lună şi a decedat din cauza epuizării.

Miwa Sado a murit pe 24 iulie 2013, însă ancheta s-a încheiat în 2014 şi abia acum, în 2017, cazul a devenit public. Conform concluziei inspectorilor de muncă, jurnalista a făcut 159 de ore suplimentare, beneficiind de doar două zile libere în luna anterioară morții sale, iar decesul a fost cauzat de insuficiență cardiacă congestivă.

Miwa Sado a început să lucreze pentru postul de televiziune NHK în 2005, însă a ajuns la Tokyo în iulie 2010. Aceasta era extrem de devotată job-ului ei şi a muncit atât de mult, până când şi-a găsit sfârşitul. Şi stresul a contat foarte mult, însă în zilele noastre probabil nu există un job unde să îţi faci treaba relaxat. NHK a ținut evidența orelor lucrate de Miwa Sado, însă a recunoscut că existau aspecte care necesitau îmbunătățiri.

Părinții jurnalistei suferă şi acum după fiica lor, care a decedat la o vârstă atât de tânără. "Chiar și azi, după patru ani, nu putem accepta realitatea morții fiicei noastre", au spus părinții lui Miwa.

 
Miwa Sado

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.