Tenis

Un SINGUR MECI pentru poziția de lider! Elina Svitolina a pierdut la Beijing, iar Simona Halep trebuie să treacă dimineață de Ostapenko pentru o performanță istorică!

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 06 octombrie 2017

Simona Halep, numărul 2 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de la Beijing, unde o va întâlni pe cea care a învins-o în finala Roland Garros 2017, Jelena Ostapenko, actual număr 8 WTA.

Partida se va disputa sâmbătă, de la ora 09:30, și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 2 și liveTEXT pe GSP.ro și este DECISIVĂ pentru poziția de lider mondial, deoarece ucraineanca Elina Svitolina a pierdut în sferturile de finală de la Beijing, în fața franțuzoaicei Caroline Garcia, scor 6-7(5) 7-5 7-6(6)!

Cele 3 bariere pe care le poate doborî la Beijing

1. Mult-râvnita victorie împotriva Mariei Sharapova a venit într-o manieră entuziasmantă, scor 6-2, 6-2. Avantajul psihologic dat de precedentele 7 victorii a fost spulberat, iar odată cu el pare că Halep a spart toate barierele.  Al cui e meritul? Mesajul care părea lipsit de substrat, repetat de Andrei Pavel în fiecare intervenție: "Joacă fiecare punct în parte și bucură-te de jocul tău" are acum atât de mult sens, încât Andrei merită multe plecăciuni. Halep pare sa fi depășit in sfârșit încrâncenarea, nu mai pare dornică de nicio vendetă, iar presiunea locului 1 pare să fi dispărut. 

2. Răzbunare fulger împotriva Dariei Kasatkina, speranța tenisului din Rusia, care o învinsese cu doar câteva zile în urmă la Wuhan. Culmea, scorul a fost unul în oglindă, 6-2, 6-1. 

3.  Urmează Jelena Ostapenko, letona care i-a răpit șansa primului titlu de Mare Șlem, iar Halep pare de neoprit. De data asta pare că nimic nu va sta între ea și prima poziție WTA.  Elina Svitolina a pierdut partida din sferturile de finală în fața Carolinei Garcia, scor 6-7, 7-6, 7-6, iar misiunea lui Halep e clară: o victorie mâine îi aduce locul 1 mondial.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.