Tenis

"Halep e tânără, poate lua Grand Slam-uri cât Ilie Năstase" » Analiză după ce a devenit numărul 1 mondial

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 07 October 2017

Dumitru Hărădău, directorul Federației Române de Tenis, a comentat performanța extraordinară reușită de Simona Halep, care a devenit numărul 1 mondial WTA, după ce a câștigat jocul din semifinalele turneului de la Beijing, cu Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4.

"A jucat foarte solid. Mai are rezerve în joc. Sunt momente când nu are hotărârea unui număr 1 mondial. Dacă va deschide mai mult unghiurile și își va valorifica primul serviciu, va fi altceva. Ar putea și returul să și-l îmbunătățească. Ar putea să-și construiască punctul, nu ca Ostapenko, care lovește pe linii, dar sunt momente în care Halep folosește foarte mult mijlocul terenului. Am studiat-o pe Halep.

Îl egalează pe Ilie Năstase, care și el a fost primul jucător numărul 1 din lume, dar el a câștigat și Grand Slamuri. Îmi pare bine pentru Andrei Pavel, că a reușit o asemenea performanță alături de Halep. Simona e foarte tânără, poate câștiga Grand Slamuri și-l poate egala pe Ilie Năstase", a declarat Hărădău la TV Digi Sport.

"Am suferit foarte mult din cauza faptului că n-am avut facilități pentru sport. O federație nu are prea multă forță de a strânge banii pentru dezvoltarea tenisului. Când conduceam FRT, alături de Ion Țiriac, aveam un buget de 2 milioane de euro și eram imediat după FRF, dar Federația din Franța avea peste 100 de milioane de euro" Dumitru Hărădău

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.