Tenis

Halep, elogiată de presa internațională: "Regina clasamentului WTA"

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 07 octombrie 2017

Simona Halep are presa internațională la picioare după ce a devenit, în premieră, liderul mondial WTA, după victoria din semifinalele turneului de la Beijing în fața letonei Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4. (Vezi aici detalii).

"Simona Halep a jucat meciul perfect în faţa Jelenei Ostapenko. Emoţia de la final a fost vizibilă, pentru că românca nu doar că a ajuns în finală la Beijing, ci va fi de luni noul număr 1 mondial. Noua regină a clasamentului WTA va trebui să aştepte pentru a-şi cunoaşte adversara din finala de duminică, dintre Caroline Garcia şi Petra Kvitova", a scris L'Equipe.

Și site-ul oficial al WTA a alocat un spațiu generos după performanța Simonei Halep.

"Ascensiunea ei întrerupe supremaţia lui Garbine Muguruza, care a petrecut numai patru săptămâni în această poziţie. Halep este a cincea femeie care ajunge pe locul 1 in 2017, după Angelique Kerber, Serena Williams, Karolina Pliskova şi Garbine Muguruza. Performanţa sa vine după calificarea în a cincea finală din acest an, la Beijing. În ultimele 52 de săptămâni, Halep a câştigat Open-ul Madridului pentru al treilea titlu Premier Mandatory din cariera sa, a ajuns în finală la Roland Garros, Roma şi Cincinnati şi în sferturi la Wimbledon.

În acest sezon a avut cinci victorii contra jucătoarelor din top 10 şi a ajuns în sferturi în 11 din ultimele 13 turnee ale sale. La finalul turneului de la Wimbledon, Halep a devenit jucătoarea activă cu cea mai lungă perioadă în care s-a aflat în top 10. A intrat între primele zece jucătoare ale lumii pe 27 ianuarie 2014 şi se află acolo începând de atunci", scrie WTA.

"Halep îi fură numărul 1 lui Garbine. Regimul lui Muguruza în fruntea clasamentului WTA se va încheia luni, zi în care Simona va deveni cel de-al 25-lea lider din istoria WTA. Românca a profitat de retragerea Muguruzei şi a ajuns în finală la Beijing, asigurându-şi primul loc. Muguruza şi Halep se vor duela pentru primul loc din nou, la Turneul Campioanelor" Marca, cotidian spaniol

Citește și: Tatăl Simonei Halep, mărturie emoționantă: "M-a sunat și mi-a zis 7 cuvinte. Am început să plâng"

Citește și: Luminița Paul despre performanța imensă a Simonei Halep: "Drumul cu spini spre locul 1"

Citește și: Ilie Năstase a identificat mutarea decisivă care a dus-o pe Halep pe numărul 1: "A contat ENORM"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.