CM 2018

VIDEO+FOTO A fost nebunie în Egipt! Fanii au sărbătorit pe străzi prima calificare la Mondial după aproape 30 de ani

+20 Foto
Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 09 October 2017

Naționala Egiptului a obținut prima calificare la un Campionat Mondial după 27 de ani grație victoriei de pe teren propriu contra reprezentativei din Congo, scor 2-1.

Mo Salah a fost eroul egiptenilor, cu o dublă, iar golul victoriei a fost marcat în al patrulea minut de prelungire al meciului, din penalty, declanșând petrecerea la Cairo, unde oamenii au ieșit în stradă. 

Salah a deschis scorul în minutul 63,însă Bouka Moutou a egalat în minutul 88, înainte ca mijlocașul ofensiv al celor de la Liverpool să înscrie din penalty la ultima fază de joc.

Este a treia calificare a Egiptului la un Campionat Mondial și prima obținută după 1990, deși a câștigat de patru ori Cupa Africii pe Națiuni, în 1998, 2006, 2008 și 2010. Presiunea calificării a fost atât de mare încât selecționerul agrentinian al Egiptului, Hector Cuper, a afirmat după meci că a luat medicamente pentru tensiune. 

Cu o rundă înainte de final, Egiptul are un avans de patru puncte față de Uganda și sunt a doua echipă africană calificată la Mondialul din Rusia, după Nigeria. 

Echipa de start a Egiptului: El Hadary - Fathi, Rabia, Hegazy, Abdelshafi - Elneny, Hamed - Salah, Gomaa, Sobhi - Hassan

44 de ani are portarul titular din poarta Egiptului, Essam El Hadary, legitimat la Al Taawon

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.