CM 2018

 VIDEO Portugalia scapă de barajul pentru Mondial, prima oară în 12 ani: "E una dintre cele mai bune trupe"

Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 11 octombrie 2017

Campioana Europei a făcut rocada la șefia grupei preliminare cu Elveția, într-un meci cu un Ronaldo șters și rupt de un autogol. "E una dintre cele mai bune trupe ale Portugaliei", a zis selecționerul Fernando Santos.

Premieră în ultimii 12 ani: Portugalia n-a mai avut nevoie de baraj să ajungă la Mondiale. Nici de golurile lui Cristiano marți seară, în finala grupei, 2-0 cu Elveția.

Dacă Ronaldo a ratat singur cu portarul și ocazia de a deveni golgeterul preliminariilor, campioana Europei s-a descurcat cu autogolul lui Djorou și reușita lui Andre Silva, în fața "naționalei" ce nu pierduse niciun punct, însă care a părut rătăcită și prea fricoasă la Lisabona.

Așa s-a dat peste cap planul lui Petkovici la 0-0, Djorou fiind forțat de Joao Mario și de ghinion să-și împingă mingea în poartă. Restul l-a făcut jocul colectiv al lusitanilor - splendid traseul de la al doilea gol - și perfecta gestionare defensivă a avantajului.

Vezi AICI rezumatul VIDEO al partidei Portugalia - Elveţia

"Este una dintre cele mai bune echipe din istoria Portugaliei. Ronaldo și Andre Silva sunt doi goleadori, doi mari realizatori. Primul e cel mai bun din lume, celălalt are apetit special la «națională». Al doilea gol a fost ca un compendiu de fotbal", a declarat selecționerul Fernando Santos. 

"Mi-a plăcut mult cum a jucat Elveția în această grupă și mi-aș dori să ne revedem la turneul final. Pentru că merită să se califice la Mondiale"
Fernando Santos, selecționer Portugalia

"Am reacționat, în loc să acționăm. Ne-a lipsit curajul, am avut o atitudine pasivă. Am făcut un pas înapoi, la baraj trebuie să facem doi înainte"
Vladimir Petkovici, selecționer Elveția

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.